Jyväskylän FinnMateria-tapahtumassa pohditaan kaivosalan tulevaisuutta

Kaivosalan asiantuntijat kokoontuvat neljän vuoden tauon jälkeen tapaamaan toisiaan livenä Pohjoismaiden suurimmassa ammattitapahtumassa, joka järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 25.−27. lokakuuta.

FinnMateria 2022 -messuilla luodaan poikkeuksellisen laaja katsaus kaivosalan muutoksiin ja mahdollisuuksiin.

Alan tulevaisuusnäkymiä avaavat muun muassa tilaisuuden pääpuhujat, europarlamentaarikot Henna Virkkunen ja Sirpa Pietikäinen.

Virkkunen esittelee kaivosteollisuuden merkitystä ja roolia sähköistymisprosessissa EU:ssa. Pietikäisen aiheena on kaivosteollisuus, kestävä kehitys ja ympäristö.

Tapahtuman keynote-puhujiin kuuluvat myös Metso Outotecin toimitusjohtaja Pekka Vauramo ja Sandvikin tutkimus- ja teknologiajohtaja Jani Vilenius.

Vauramo pohtii kaivosteollisuuden vastauksia nykyisiin muutospaineisiin, ja Vilenius käsittelee uusia teknologiaratkaisuja.

Geologian tutkimuskeskuksen apulaisprofessorin Simon Michaux’n keynote-esitelmä on otsikoitu Minerals are new oil.

Ajankohtaiskatsauksissa mukana vastuullisuus

Monet asiantuntijapuheenvuoroista liittyvät tapahtuman teemaan, joka tällä kertaa on vastuullinen muuttuva maailma. Vastuullisista energiaratkaisuista muuttuvassa ympäristössä puhuu myyntijohtaja Kari Föhr Nevel Oy:stä.

Myyntijohtaja Chris Mason Rajantista ja johtaja Joni Niskala SR-O Technologysta puolestaan esittelevät langattomia tietoliikenneyhteyksiä tehtäväkriittisissä operaatioissa.

Verkot parantavat merkittävästi muun muassa työturvallisuutta, sillä ne mahdollistavat etäoperoinnin ja automatisaation, minkä ansiosta työntekijöiden ei tarvitse altistua riskeille vaarallisissa ympäristöissä.

Puheenvuorossaan kaksikko kertovat myös, miten tietoliikenneratkaisut edistävät kestävää ja vastuullista kaivostoimintaa.

Messuilla kuullaan lukuisia puheenvuoroja myös muista akuuteista aiheista. Tutkimusjohtaja Jyrki Salmi Oulun yliopistosta kertoo tietomallintamisen mahdollisuuksista ja Kemion Oy:n myyntipäällikkö Topias Heinisuo pölynsidonnasta kaivosteollisuudessa.

(Kuva Jyväskylän Messut) FinnMateria-tapahtuma järjestettiin edellisen kerran vuonna 2018, jolloin messuille osallistui noin 130 näytteilleasettajaa ja 3 000 kävijää.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia