Kemianteollisuus palkitsee jälleen alan innovaatiot

Kemianteollisuus ry etsii ehdokkaita vuoden 2020 innovaatiopalkintonsa saajaksi.

Järjestö myöntää 20 000 euron palkinnon innovaatiosta, jolla on merkitystä ihmisen ja ympäristön hyvinvoinnille sekä arkipäivässä että teollisissa tuotantoprosesseissa.

Haussa ovat kemian, biotekniikan, nanotieteiden tai muiden lähialojen keksinnöt tai oivallukset, joilla on kaupallista potentiaalia.

Palkintokriteerejä ovat myös muun muassa innovaation yhteiskunnallinen vaikuttavuus sekä kestävän kehityksen periaatteiden noudattaminen.

Palkintoa voivat hakea sekä yksittäiset henkilöt että ryhmät, jotka toimivat yrityksissä, yliopistoissa tai muissa oppilaitoksissa tai tutkimuslaitoksissa.

Kemianteollisuus jakaa innovaatiopalkintonsa joka toinen vuosi.

Vuonna 2018 tunnustuksen saivat Forchemin ja Hankkijan rehuaine, joka jalostetaan mäntyöljystä, sekä Parkinsonin taudin proteiinihoito, jonka rakentajia ovat Helsingin yliopiston tutkijat ja lääkeyhtiö Herantis Pharma.

Vuoden 2020 palkinnon hakuaika jatkuu 15. helmikuuta asti. Lisätietoa saa Kemianteollisuus ry:n nettisivuilta.

(Kuva Matti Matikainen) Innovaatiopalkinnon 2018 voittajat. Vasemmalta Siegrid Booms Herantis Pharmasta, Mart Saarma Helsingin yliopistosta, Juhani Vuorenmaa Hankkijasta, Mikko Rintola Forchemista, Jyrki Lepistö Hankkijasta ja Juha Orte Forchemista.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia