Lahdessa puhutaan tulevaisuuden talvista ja kesistä

Kun ilmastonmuutos etenee, ovatko Suomen kesä ja talvi uhattuina? Asiaa pohtii Ilmatieteen laitoksen meteorologi Lea Saukkonen Lahden tiedepäivässä 14. marraskuuta.

Entä kuinka ilmastotekijät vaikuttavat mikromuovien myrkyllisyyteen? Tähän kysymykseen etsii vastausta tapahtuman toinen pääpuhuja, professori Stephan Pflugmacher Lima Helsingin yliopistosta.

Liman luennon järjestäjänä ovat Päijät-Hämeen kemistit, ja se kuuluu Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhlavuoden kalenteriin.

Ympäristötieteen ja vesistönsuojelun osion avaa luento järvien kunnostuksesta vedenpuhdistusjärjestelmän avulla.

Kiertotalouden ja kestävän elintavan sessiossa esitellään esimerkiksi tuhkien hyötykäyttöä metsäteiden rakennusmateriaalina sekä niin sanottua puolentoista asteen elämäntapaa.

Tapahtuman teemoja ovat myös muun muassa Lahden alueen lääketieteellinen tutkimus, suunnitteilla oleva Salpausselän geopuisto sekä innovaatioprosessit.

Tiedepäivää isännöivät Lahden ammattikorkeakoulu, Lahden yliopistokampus ja ammattikorkeakoulu Haaga-Helian Vierumäen kampus. Uudella Niemi-kampuksella kello 9–16 järjestettävään yleisötilaisuuteen on vapaa pääsy.

(Kuva Pixabay) Pääsevätkö myös lapsemme ja lapsenlapsemme nauttimaan suomalaisista talvista sellaisina kuin me tunnemme ne? Sitä mietitään Lahden tiedepäivässä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia