Ravitsemustieteilijä on myös kongressimagneetti

Vuoden 2019 tiedekongressivaikuttajaksi on valittu elintarviketieteiden tohtori, ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm.

Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa työskentelevä Fogelholm palkittiin työstä, jolla hän on edistänyt kansainvälisten tieteellisten kongressien järjestämistä Suomessa.

Palkinnonsaajan valitsi Tieteellisten Seurain Valtuuskunta (TSV). 5 000 euron arvoisen palkinnon rahoittaja on Suomen Messusäätiö.

”Mikael Fogelholm on monipuolisesti ansioitunut tutkija mutta myös pitkän linjan kongressimagneetti”, perustelee tunnustusta TSV:n toiminnanjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen.

”Fogelholm on hakenut innostuneesti kongresseja Suomeen ja toiminut myös niiden ohjelmasuunnittelussa ja taustavaikuttajana.”

Musiikkiohjelmakin järjestyy

Suurimpia Mikael Fogelholmin vetovastuulla järjestettyjä kongresseja ovat olleet pohjoismainen lihavuustutkimuksen kongressi Tampereella ja Euroopan lihavuustutkimuksen kongressi (ECO) Helsingissä vuonna 2003.

Parhaillaan professori valmistelee ensi kesänä pidettävää pohjoismaista ravitsemuskongressia.

”Ison kongressin järjestäminen on aina tavoitteellinen ja pitkä projekti, joka jo sinänsä kiehtoo ja antaa suuntaa omalle työlle ja ajattelulle”, Fogelholm sanoo.

”Oma kontaktiverkko laajenee, ja on innostavaa suunnitella ohjelmaa luovasti kollegoiden kanssa. Joskus olen ollut mukana jopa ohjelman toteuttamisessa.”

Fogelholm on myös amatööripianisti, jonka muusikonuran kohokohta osui ECO-kongressin avajaisiin.

”Silloin pääsin soittamaan Sibeliusta yli tuhannelle kuulijalle.”

Myös tiedepoliittiset tehtävät tuttuja

Mikael Fogelholm on tutkijanuransa ohella toiminut myös tiedemaailman hallinnollisissa ja tiedepoliittisissa tehtävissä.

Hän on työskennellyt Helsingin yliopiston tutkimus- ja koulutuskeskuksen Palmenian tutkimus- ja kehitysjohtajana (1999–2001), UKK-instituutin johtajana (2001–2007) sekä Suomen Akatemian terveyden tutkimuksen yksikön johtajana (2007–2011). Hänellä on ollut myös alan kansainvälisiä tehtäviä.

Vuoden tiedekongressivaikuttajan palkinto myönnettiin nyt seitsemännen kerran. Viime vuonna palkinnon sai Jyväskylän yliopiston etnologian ja antropologian professori Outi Fingerroos ja vuonna 2017 Helsingin yliopiston terveyden biokemian yliopistonlehtori Pia Siljander.

(Kuvassa) Professori Mikael Fogelholmilla on parhaillaan työn alla pohjoismainen ravitsemuskongressi, joka järjestetään Helsingissä kesäkuussa 2020.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia