Santenin Tampereen tehdas siirtyi NextPharmalle

Lääkeyhtiö Santenin Tampereella sijaitsevan silmälääketehtaan siirto NextPharmalle on viety päätökseen.

Yhtiöt ilmoittivat toimintojen siirrosta ja strategisesta kumppanuudesta tammikuussa 2019. NextPharma jatkaa Santenin lääkkeiden valmistusta Tampereen-yksikössä, jonka toiminta jatkuu ilman keskeytyksiä.

Tuotantolaitos siirtyi NextPharmalle henkilöstöineen, jota on noin 180 henkeä. He työskentelevät tuotannossa ja tuotannon tukitoimissa, kuten laadunvalvonnassa ja laadunvarmistuksessa.

Tämän henkilöstön työnantajana toimii vastedes NextPharma, josta samalla tulee merkittävä lääketeollisuuden työnantaja Suomessa.

Muun muassa tutkimus ja kehitys, lääketurva, myyntiluvat,  myynti ja markkinointi sekä yrityksen hallinto pysyvät jatkossakin osana Santenia. Myös näistä tehtävistä vastaava henkilöstö jää Santenin palvelukseen.

Japanilainen Santen on silmälääkkeiden markkinajohtaja kotimaassaan sekä Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa.

NextPharma on Euroopan johtava lääkkeiden sopimuskehittäjä ja -valmistaja, joka toimittaa tuotteitaan maailmanlaajuisesti. Yhtiöllä on ennestään viisi toimipistettä Saksassa ja yksi Ranskassa.

(Kuvassa) Silmälääkkeiden valmistus Tampereella jatkuu ilman katkoksia. Tuotannon siirto uudelle omistajalle saatiin päätökseen 30. syyskuuta.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia