Nesteen vähäpäästöinen laivapolttoaine myös Ruotsin markkinoille

Nesteen Marine 0.1 Co-processed -laivapolttoainetta saa nyt myös Ruotsista. Polttoaine on jo aiemmin tullut myyntiin Suomessa ja Tanskassa.

Ensimmäinen 600 000 litran toimitus meni Södertäljen terminaaliin, josta polttoainetta saavat sekä Tukholman alueella tankkaavat että Mälarenjärvellä kulkevat alukset.

Uusi polttoaine vähentää merenkulun päästöjä, sillä sen valmistuksessa osa fossiilisesta öljystä korvataan uusiutuvilla raaka-aineilla.

”Olen ylpeä, että meillä on nyt ratkaisuja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi myös Nesteen laivapolttoainevalikoimassa”, sanoo Nesteen laivapolttoaineista ja palveluista vastaava Sveta Ukkonen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että pitkäaikainen kumppanimme ScanOcean tarjoaa vähäpäästöisempää laivapolttoainettamme Ruotsissa tankkaaville varustamoille.”

Osittain uusiutuvalla Co-processed-laivapolttoaineella on samanlainen koostumus ja suorituskyky kuin perinteisillä polttoaineilla.

Neste Marine 0.1 -tuoteryhmän vähärikkisten laivapolttoaineiden Neste MGO DMA:n ja Neste MDO DMB:n rikkipitoisuus on alle 0,1 prosenttia.

(Kuva Neste) Varustamot sekä rahti- ja charteryhtiöt voivat suitsia kasvihuonekaasupäästöjään Nesteen uudella laivapolttoaineella.

Lue myös:

Neste tuo markkinoille uuden vähärikkisen laivapolttoaineen


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia