Suomalaisyritykseltä puupohjaisia biomuovilaatikoita teollisuuskäyttöön

Suomalainen Treston on tuonut markkinoille maailman ensimmäiset puupohjaisesta biomuovista valmistetut säilytyslaatikot teollisuuden käyttöön.

BiOX-laatikoiden materiaalista yli 90 prosenttia on peräisin uusiutuvasta puusta, joka tulee metsäteollisuuden sivuvirroista ja sertifioiduista, kestävästi hoidetuista metsistä.

Laatikoiden materiaalin toimittaa UPM, johtava kuitupohjaisen komposiitin valmistaja. Läpinäkyvien etikettisuojien ja välijakajien materiaali on peräisin suomalaiselta startupilta Woodlylta.

”UPM Formi EcoAce -materiaalilla voidaan korvata fossiiliset ratkaisut, koska se on laadultaan ja suorituskyvyltään identtinen uusiutumattomien vaihtoehtojen kanssa, vaikka materiaali on hiilineutraalia”, kertoo johtaja Ralf Ponicki UPM:stä.

Ponickin mukaan materiaalit kestävät hyvin myös teollista käyttöä.

Woodly on kehittänyt uudenlaisen puuselluloosaan perustuvan materiaalin, joka korvaa fossiilista muovia.

”Woodly-materiaalimme sopii täydellisesti Trestonin ympäri maailmaa käytettäviin laatikoihin”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Jaakko Kaminen.

Treston on teollisuuskalusteiden ja teollisuuden säilytysratkaisujen toimittaja. Kehitysyhteistyö, joka tähtää teollisuuteen sopiviin puupohjaisiin biomuovituotteisiin, on sekä UPM:lle että Woodlylle ensimmäinen laatuaan.

(Kuva Treston) Trestonin ensimmäinen puupohjainen biomuovituote on metsänvihreä hyllylaatikko. Sarja täydentyy syksyllä muilla säilytyslaatikoilla ja -ratkaisuilla.


 

Tilaa Kemia-lehti loppuvuodeksi 2022 ja auta Ukrainaa!

Lahjoitamme puolet tilausmaksusta ukrainalaisten auttamiseen Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia