Tieteiden yö valtaa Helsingin keskustan

Helsingissä vietetään vuosittaista Tieteiden yötä torstaina 16. tammikuuta. Illan ja yön aikana on tarjolla monipuolinen kattaus eri tieteenalojen kuulumisia.

Helsingin yliopiston Minerva-talossa tutustutaan rokotteisiin, rokotesuojaan, rokotekehitykseen ja rokotteiden valmistukseen. Paikalla on alan asiantuntijoita vastaamassa yleisön kysymyksiin.

Sofia Bistron teemailta paneutuu yhteiskunnan öljyriippuvuuteen sekä kestävän ruuan ja kestävien tekstiilien tuotantomahdollisuuksiin.

Helsingin observatoriossa luentoaiheena ovat muun muassa eksoplaneetat eli muiden tähtien kuin oman Aurinkomme kiertolaiset.

Tunnettujen eksoplaneettojen joukossa on myös maapallon kokoisia kappaleita, joiden pinnalla lainehtii sula meri. Voisiko aaltojen alla esiintyä vierasta elämää?

Kemiaa Tieteiden talossa

Iso osa yön ohjelmasta keskittyy Tieteiden taloon, jossa esittäytyvät myös Kemianluokka Gadolin ja Suomalaisten Kemistien Seura.

Kemianluokka Gadolinin ohjaaja Minja Lahdelma esittelemässä vettä hylkiviä kankaita vuoden 2019 Tieteiden yön työpajassa. Kuva: Kerttu Vähänen

Talon kolmoskerroksen työpajoissa voi tehdä kokeellisen kemian tutkimuksia, jotka liittyvät muun muassa tiheyden ja pH:n käsitteisiin sekä kuivajäähän.

Nonstop-tyyliset työpajat sopivat myös lapsille ja ovat avoinna koko illan.

Tieteiden talossa on tilaisuus paneutua myös muun muassa toksikologiaan, maaperätieteisiin, tiedevalokuviin, ihmistieteelliseen eläintutkimukseen ja takapihan kahdensadan miljoonan vuoden evoluutioon.

Tieteiden yön koko ohjelmaan voi tutustua täällä.

(Pääkuva) Arto Mustajoki ja Henriikka Mustajoki kutsuvat kävijöitä Tieteiden yön viralliseen pubivisaan, joka järjestetään Sofia Bistrossa kello 21.15. Kuva: Laura Kanerva

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia