Aalto-yliopistoon bioinnovaatiokeskus

Aalto-yliopisto perustaa uuden tieteidenvälisen tutkimus- ja oppimiskeskuksen nimeltä Bioinnovaatiokeskus.

Bioinnovaatiokeskus aloittaa toimintansa vuonna 2021 rekrytoimalla professorin ja ensimmäiset tohtoriopiskelijat. Keskuksen johtajaksi tulee professori Michael Hummel.

”Michael Hummelilla on vankka tieteellinen tausta biopolymeerikemiasta ja -insinööritieteestä”, sanoo Aallon kemiantekniikan korkeakoulun dekaani Kristiina Kruus, joka vastaa uuden keskuksen aloittamisesta.

”Hänellä on hyvät kansalliset ja kansainväliset verkostot ja hän on osoittanut erinomaisia kykyjä työskennellä eri tieteenaloilla.”

Michael Hummel on työskennellyt apulaisprofessorina Aallon biotuotteiden ja biojärjestelmien laitoksessa vuodesta 2019. Hän tutkii erityisesti biopolymeeriliuosten rakenteellisia ominaisuuksia ja käyttäytymistä.

Muun muassa kaksi EU:n ERC-apurahaa saanut Hummel on myös yliopiston englanninkielisen Bachelor’s Programme in Science and Technology – Chemical Engineering -kandidaattiohjelman johtaja.

Jane ja Aatos Erkon säätiö on myöntänyt uudelle Bioinnovaatiokeskukselle runsaan kymmenen miljoonan euron tuen.

(Kuva: Mika Huisman) Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella käynnistyvän Bioinnovaatiokeskuksen tarkoituksena on vauhdittaa Suomen siirtymistä bio- ja kiertotalouteen ja luoda pohjaa kestävälle taloudelle.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia