Åbo Akademi ja lääkeyhtiö Bayer aloittavat strategisen kumppanuuden

Åbo Akademi ja Bayer Finland Oy ovat solmineet strategisen kumppanuussopimuksen. Tavoitteena on vahvistaa tutkimusyhteistyötä entisestään ja lisätä koulutuksen työelämärelevanssia.

”Biotieteet ja farmasia kuuluvat Åbo Akademin tutkimuksen painopistealueisiin, ja ne ovat osa strategista terveyteen liittyvien ratkaisujen tutkimusprofiiliamme”, kertoo yliopiston rehtori Mikael Lindfelt.

”Åbo Akademi on jo pitkään tehnyt yhteistyötä Bayerin kanssa, mutta strateginen kumppanuus avaa mahdollisuuksia uusiin pitkäjänteisempiin panostuksiin.”

Bayerin tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Manja Ahola pitää kumppanuuksia erityisen tärkeinä nykyisen osaamisvajeen takia.

”Me Bayerilla uskomme vahvasti siihen, että tulevaisuuden lääkekehityksen ja lääkeannosteluteknologioiden innovaatiot ja paras hoito potilaille syntyvät yhteistyön tuloksena”, Ahola sanoo.

”Strateginen yhteistyö yliopistojen kanssa auttaa varmistamaan myös sen, että yliopistosta valmistuvien osaajien tiedot ja taidot vastaavat yritysten tarpeisiin ja pysymme edelläkävijöinä kansainvälisessä toimintaympäristössä.”

Lopputyö poiki opiskelijalle työpaikan

Yksi yhteistyöstä jo hyötyneistä Åbo Akademin opiskelijoista on Ida Tarko, joka teki kemiantekniikan lopputyönsä Bayerissa.

Manja Aholan mukaan Tarkon diplomityö auttoi laajentamaan yhtiön ymmärrystä kohdennetusta lääkeannostelusta. Tänä syksynä Ida Tarko aloitti Bayerissa laadunvalvonnan asiantuntijana.

”Yliopiston ja yritysten välinen yhteistyö auttaa opiskelijaa kehittämään työelämässä vaadittavaa osaamista ja valmiuksia sekä rakentaa käytännön polkuja kohti työllistymistä”, Tarko sanoo.

”Olen itse konkreettinen esimerkki siitä, kuinka ensimmäinen oman alan työpaikka aukeni diplomityön ja kesätöiden kautta Bayerilla. Oli myös palkitsevaa nähdä kohdennettuun lääkeannosteluun liittyvän diplomityöni lisäarvo lääkekehitykselle.”

(Kuva ÅA) Bayerin Manja Ahola ja Åbo Akademista valmistunut Ida Tarko ovat tyytyväisiä yhteistyöhön. ”Idan diplomityön tuloksia on esitelty jo Bayerin globaalin tutkimus- ja tuotekehitysorganisaation johdolle”, Ahola kertoo.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia