Alihankinta-tapahtuma kokoaa teollisuuden osaajat Tampereelle

Euroopan toiseksi suurin alihankintateollisuuden ja Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma Alihankinta järjestetään Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa 27.–29. syyskuuta 2022.

Tapahtuman näyttely kokoaa saman katon alle toistatuhatta yritystä, jotka esittelevät metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ict-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia.

Vuoden 2022 messujen kumppaniyrityksenä toimii Wärtsilä Finland Oy.

”Yrityksillä on voimakas tarve pitkän pandemia-ajan jälkeen tavata asiakkaitaan ja kumppaneitaan sekä uusia tuttavuuksia aidosti kasvotusten, mikä näkyy myös näytteilleasettajien erinomaisena valmistautumisena messuille”, sanoo projektipäällikkö Tanja Järvensivu Tampereen Messuilta.

Tampereen Messujen kumppaneina tapahtuman järjestelyissä toimivat Teknologiateollisuus ry, Muoviteollisuus ry, Kumiteollisuus ry ja LOGY ry.

Mukana oppilaitosten ja teollisuuden yhteistyö

Avajaispäivän paneelikeskustelun otsikkona on Teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät. Tiistaina 27.9. palkitaan myös Vuoden päähankkija ja Vuoden alihankkija.

Keskiviikon 28.9. ohjelmakokonaisuuden teemana on Teollisuuden tulevaisuus ja ajankohtaiset haasteet. Teeman puitteissa pureudutaan muun muassa Ukrainan sodan vaikutuksiin, kyberturvallisuuteen ja varautumiseen sekä teollisuuden tulevaisuuden muutoksiin.

Futuristi Elina Hiltunen pitää keynote-puheenvuoron, jonka aiheena ovat megatrendit ja teknologian kehitys sekä niiden vaikutus tulevaisuuden teollisuuteen.

Tapahtuman päätöspäivä 29.9. on nimetty Tulevaisuuden tekijöiden torstaiksi. Päivän sisältö korostaa teollisuuden vetovoimaa, nuoria ja opiskelijoita kiinnostavia kokonaisuuksia sekä oppilaitosten, korkeakoulujen ja yritysten yhteistyön tärkeyttä.

Viimeisen päivän Tulevaisuuden tekijät ja koulutusyhteistyö -paneelikeskustelua johtaa messujen teemakummi, uuden Konepajakoulun vetäjä Peer Haataja.

(Kuva Otto Vainio) Alihankinta-tapahtuma on perinteisesti houkutellut Tampereen messukeskukseen parikymmentä tuhatta vierailijaa.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia