Antoisa kesätyö kestävän jätehuollon parissa

Kesällä 2023 sain mahtavan tilaisuuden työskennellä nokialaisessa yrityksessä nimeltä Molok Oy. Tämä kesätyö oli todellinen opintomatka kestävän jätehuollon ja työelämän maailmaan.

Suomalainen Molok Oy on syväkeräyssäiliöiden valmistuksen edelläkävijä. Yritys toimii Suomessa sekä laajasti kansainvälisillä markkinoilla.

Molok vie syväkeräysastioita erityisesti Eurooppaan, ja sen ratkaisut ovat tunnettuja laadusta ja ympäristöystävällisyydestä. Molok tarjoaa kestäviä ja innovatiivisia jätehuollon ratkaisuja, jotka ovat avainasemassa ympäristön suojelemisessa.

Kesätyöni Molok Oy:ssä oli monipuolinen ja antoisa. Toimin tuotekehityksessä 3D-suunnittelijana sekä työnjohtajana tuotannon kokoonpanossa. Tuotekehityksessä pääsin osallistumaan uusien syväkeräyssäiliömallien suunnitteluun ja mallintamiseen 3D-ympäristössä.

Olin innostunut siitä, että sain olla osa luovaa prosessia, joka edisti ympäristöystävällisten ratkaisujen syntymistä jätehuoltoon.

Työnjohtajana tuotannossa sain arvokasta johtajakokemusta. Toimin tuotannon esihenkilönä ja vastuullani oli tuotannon sujuvuus sekä toimitusten oikea-aikaisuus yhteistyössä yrityksen muiden tahojen kanssa.

Opin paljon siitä, miten johtaa tiimiä tehokkaasti ja varmistaa, että tuotanto sujui suunnitelmien mukaisesti. Työnjohtajana toimiminen antoi minulle itsevarmuutta ja taitoja, joita voin hyödyntää tulevaisuuden haasteissa.

Jatkossakin pitkin kestävän kehityksen tietä

Kesätyö Molok Oy:ssä oli paitsi antoisa työkokemus myös arvokas tuki opinnoissani konetekniikan parissa. Pääsin soveltamaan oppimaani käytännössä ja näkemään, miten teoria muuttuu toiminnaksi todellisessa työympäristössä.

Tämä kesätyö vahvisti päätöstäni jatkaa opintojani kestävän kehityksen ja ympäristöystävällisten ratkaisujen parissa.

Kesän aikana kohtaamani työkaverit ja oppimiskokemukset ovat jättäneet minuun lähtemättömän vaikutuksen. Haluan sydämellisesti kiittää Molok Oy:n koko tiimiä siitä, että sain olla osa tätä mahtavaa yritystä ja oppia heiltä arvokkaita asioita.

Näiden kokemusten innoittamana jatkan opintojani innokkaana ja valmiina tarttumaan uusiin haasteisiin. Molok Oy:ssä vietetty kesä on vahvistanut uskoani siihen, että ympäristöystävälliset ratkaisut ovat avainasemassa tulevaisuuden kestävän kehityksen saavuttamiseksi.

Kristoffer Willis
Kirjoittaja on ensimmäisen vuoden konetekniikan opiskelija Tampereen yliopistossa.

(Kuva Anne Huhtala/Molok Oy) ”Satun asumaan itsekin Nokialla, mikä teki työmatkasta Molokille miellyttävän pyöräilyreitin”, Kristoffer Willis kertoo.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia