Aurora Powertrains perustaa akustoja ja sähkömoottorikelkkoja valmistavat tehtaat Mikkeliin

Uudet tehtaat vahvistavat sähköisen liikkumisen klusteria Mikkelissä, jossa toimii ennestään Valkama Watercraftsin sähkömoottorivenetehdas.

Aurora Powertrains Oy:n kotipaikka vaihtuu uusien tehtaiden myötä Rovaniemeltä Mikkeliin. Yhtiön tuotekehitys- ja testaustoiminnot pysyvät kuitenkin Rovaniemellä, samoin asiakasprojektit.

Auroran eSled on yksi maailman ensimmäisistä alusta asti sähkökäyttöiseksi suunnitelluista moottorikelkoista.

Yhtiön energiatiheä modulaarinen akusto sopii lämmönhallintajärjestelmänsä ansiosta vaativiin sovelluksiin, kuten moottorikelkkoihin, veneisiin ja sähkökäyttöisten pienkoneiden voimanlähteeksi.

Auroran tavoitteena on valmistaa jo tänä vuonna 150 moottorikelkkaa kymmenkertaistaa tuotannon vuosikapasiteetti vuoteen 2026 mennessä.

Akustojen tuotanto uudessa tehtaassa alkaa vuonna 2024, jolloin niitä on määrä syntyä noin 6 000. Vuonna 2026 määrä olisi jo yli 20 000.

Valkama Watercrafts rakentaa kuluvana vuonna 40 sähkömoottorivenettä. Vuoden 2026 tuotantotavoite on 400 venettä.

Tähtäimessä klusterin laajentaminen

”Uskomme Mikkeliin syntyvän sähköisen liikkumisen klusterin hyödyttävän niin aluetta kuin siihen osallistuvia yrityksiä”, sanoo Aurora Powertrainsin toimitusjohtaja Matti Autioniemi.

Mikkelin kehitysyhtiön Miksei Oy:n tarkoitus on käynnistää hanke klusterin vahvistamiseksi entisestään.

Klusterin tavoitteena on rakentaa kokonaisvaltainen tuotanto- ja loppukäyttäjäketju sähköiseen liikkumiseen. Se pyrkii myös monipuolistamaan osallistujien osaamista ja tuoteportfoliota ja kokoamaan osaamiskeskittymään lisää yrityksiä.

Klusteri valmistelee jo muun muassa latauslaitteiden kokoonpanon käynnistämistä Mikkelissä.

(Kuva Aurora) Akkutuotanto muodostaa Mikkelin sähköisen liikkumisen klusterin sydämen. Aurora Powertrainsin uuden tehtaan on määrä tuottaa vuoteen 2026 mennessä yli 20 000 akustoa vuodessa.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia