Biohitin mahalaukun terveystesti laajenee uusille markkinoille

Brittiläinen terveysteknologiayritys Randox on aloittanut suomalaisen GastroPanel-testin myynnin.

GastroPanel on Biohit Oyj:n kehittämä diagnostinen testi, joka tunnistaa verinäytteestä mahalaukun helikobakteeri-infektion sekä atrofisen gastriitin eli mahalaukun limakalvon surkastuman.

Lisäksi testi määrittää mahalaukun haponerityksen tason.

Testaus paljastaa samalla terveydellisiä riskejä, kuten B12-vitamiinin ja raudan puutteen sekä mahdolliset merkit maha- tai ruokatorvisyövästä.

Testi ei korvaa mahan tähystystutkimusta, mutta sillä on käyttöä helppona, nopeana ja kustannustehokkaana seulontatestinä, jonka avulla tähystystä tarvitsevat potilaat voidaan löytää ja ohjata hoitoon.

Randox on kansainvälisillä markkinoilla toimiva terveysteknologian yritys, jonka vuoden 2021 liikevaihto oli noin 730 miljoonaa euroa.

Muutoksia yritysjohdossa

Biohitin johdossa on syyskuun aikana tapahtunut muutoksia. Toimitusjohtaja Päivi Siltalan irtisanouduttua yhtiön hallitus nimitti uudeksi toimitusjohtajaksi Jussi Hahtelan, joka aloitti yrityksessä talousjohtajana kesäkuussa 2021.

”Hahtelalla on talousjohtajana ollut keskeinen rooli yhtiön toimintojen kehittämisessä ja kannattavuuden parantumisessa. Hallitus uskoo toimitusjohtajavaihdoksen vahvistavan myönteistä kehitystä”, sanoo Biohitin hallituksen puheenjohtaja Lea Paloheimo tiedotteessa.

Hahtelan seuraajaksi talousjohtajana nimitettiin Jussi Sorvo, joka on työskennellyt Biohitissä business controllerina kesäkuusta 2021 lähtien.

Päivi Ikonen

(Kuva Adobe Stock) Ylävatsavaivojen syy on tärkeää selvittää. Esimerkiksi vatsasyöpä todetaan usein vasta myöhäisessä vaiheessa.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia