Britannian sähköautot latautumaan suomalaisella teknologialla

Lahtelainen Kempower Oy toimittaa 150 sähköautojen suurteholatausasemaa Isoon-Britanniaan.

Asemat mahdollistavat maksimissaan 12 täyssähköaseman samanaikaisen lataamisen 150 kilowatin maksimiteholla. Auton latausaika suurteholaturilla on 10–20 minuuttia.

Suomalaisteknologian ostaja ja asemien perustaja on Osprey Charging, yksi saarivaltion nopeimmin kasvavista latausoperaattoreista. Yhtiön investointi pikalatausverkostoon on kokonaisuudessaan 75 miljoonan punnan arvoinen.

Ensimmäinen asema avataan pian Wolverhamptonissa. Kaikki asemat toimitetaan neljän seuraavan vuoden aikana.

Nopeasti kehittyvä markkina

Kempowerin suurteholatausasemilla voi ladata kaikkia nykyisin markkinoilla olevia täyssähköautoja. Britanniassa kuljettajat voivat maksaa latauksen pankkikortin lähimaksulla tai älypuhelimella.

”Yhteistyö Osprey Chargingin kanssa on meille tärkeä avaus. Iso-Britannia on tällä hetkellä yksi Euroopan nopeimmin kehittyvistä sähköautomarkkinoista”, kertoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Sähköautojen myynti kasvoi Britanniassa viime vuonna 117 prosenttia edellisvuodesta. Maassa satsataan nyt paljon myös autojen latauksen infrastruktuuriin.

Kempowerin latausasemia on asennettu tänä vuonna myös muun muassa Norjaan.

(Kuva Kempower) Ensimmäiset kymmenen Kempowerin toimittamaa suurlatausasemaa asennetaan eri puolille Britanniaa tämän syksyn aikana.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Anna palautetta

Lisää uutisia