Canatun Ilkka Varjoksesta Vuoden teknologiajohtaja

Canatu Oy:n teknologiajohtaja Ilkka Varjos on valittu Vuoden 2019 teknologiajohtajaksi. Varjos sai tunnustuksen pk-yritysten sarjassa. Suuryritysten kategoriassa palkinto myönnettiin Rolls-Royce Marinen teknologiajohtajalle Sauli Elorannalle.

Canatu on Aalto-yliopistosta ponnistanut spinoff-yritys, joka perustettiin noin 10 vuotta sitten kehittämään uutta materiaalia, hiilinanonuppuja. Ilkka Varjos on yrityksen ensimmäisiä työntekijöitä.

Varjoksen työn ansiosta Canatu on onnistunut kaupallistamaan yliopiston tutkimustulokset. Yhtiön nanonupuista valmistamat 3d-kosketusanturit ovat jo massatuotannossa autoteollisuudessa.

Canatu julkaisi hiljattain uuden yhteistyösopimuksen maailman toiseksi suurimman autoteollisuuden komponenttivalmistajan Denson kanssa. Sopimus koskee itseohjautuvien autojen läpinäkyvien sensorien lämmittimiä.

Autoteollisuuden lisäksi Canatu pyrkii myös muille toimialoille, sillä nanonuppujen ja -materiaalien mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat.

Vuoden teknologiajohtajat valitsee suomalaisista teknologiavaikuttajista koostuva tuomaristo. Tunnustus on jaettu vuodesta 2010.

 

Kuvassa: Ilkka Varjosta kiitetään etenkin erinomaisesta verkostoitumisesta.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia