Erkon säätiö tukee kasviproteiinien tutkimusta

Jane ja Aatos Erkon säätiön hallitus myönsi vuoden 2020 viimeisessä kokouksessaan avustuksia yli 7,5 miljoonaa euroa.

Suurimman apurahan, 1 648 000 euroa neljälle vuodelle, sai Turun yliopiston professori Kati Hanhineva ryhmineen.

Kati Hanhineva aloitti yliopiston pohjoisten elintarvikkeiden professorina vuoden 2020 alussa. Professuurin lahjoitti Raisio Oyj:n Tutkimussäätiö.

Professuuri keskittyy Suomessa viljeltävien kasvien tutkimukseen, edistää terveellisten elintarvikkeiden kehittämistä ja tukee kestävään kehitykseen pohjautuvaa elintarvikevientiä.

Hanhinevan ryhmän tutkimus keskittyy jalostettujen kasviproteiiniruokien terveysvaikutuksiin ja uudenlaisten elintarvikkeiden tuottamiseen.

”Tutkittua tietoa ja kriittistä ajattelua tarvitaan tänä päivänä enemmän kuin koskaan: hyvinvointimme rakentuu ihmisten osaamiselle”, sanoo Erkon säätiön asiamies Hanna-Mari Peltomäki.

Säätiö myönsi vuonna 2020 avustuksen kaikkiaan 59 tutkimusryhmälle, organisaatiolle ja henkilölle. Avustusten kokonaissumma on yli 45 miljoonaa euroa.

(Kuva: Turun yliopisto) Professori Kati Hanhineva (oik.) työskentelee Turun yliopiston elintarvikekemian ja elintarvikekehityksen yksikössä, jota johtaa professori Baoru Yang (vas.). 

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia