Finnsecurityn turvallisuuspalkinto Huoltovarmuuskeskukselle – ”ansiokasta toimintaa kriisien keskellä”

Vuoden 2022 turvallisuuspalkinto myönnettiin mittavista ja vaativista Suomen huoltovarmuutta ja turvallisuutta parantavista toimista.

Finnsecurity ry:n mielestä Huoltovarmuuskeskuksessa (HVK) on toimittu ansiokkaasti, kun pitkittyneet kriisit ovat seuranneet toistaan.

”Tunnustuspalkinnon perusteluna on erityisesti se, että Huoltovarmuuskeskus ei ole vain reagoinut tapahtumiin, vaan myös ennakoinut yhteiskunnan elintärkeitä tarpeita erilaisissa kriiseissä”, sanoo Finnsecurity ry:n puheenjohtaja Juha Uskali.

Uskalin mukaan Huoltovarmuuskeskus on huomioinut myös yksityisen turvallisuusalan resurssit varauduttaessa uusiin haasteisiin.

”Toimimme yhteistyössä Suomen kokonaisturvallisuuden rakentamisessa.”

Huoltovarmuuskeskuksen tehtävänä on turvata sekä poikkeusolojen että normaaliaikojen vakavien häiriöiden varalta väestön toimeentulon, talouselämän ja maanpuolustuksen kannalta välttämättömät toiminnot.

”Kiitämme hienosta tunnustuksesta, jonka otamme kunnialla vastaan”, sanoo Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Janne Känkänen.

”Huoltovarmuustoiminnan murroksen keskellä tunnustus valaa uskoa siihen, että olemme kehitystyössämme oikealla polulla.”

Edelliset palkitut Mika Aaltola ja Mika Salminen

Finnsecurity on jakanut vuosittaisen turvallisuuspalkinnon vuodesta 1984 alkaen. Palkinto myönnetään turvallisuusalan toiminnasta, teosta, keksinnöstä tai pidemmän aikavälin saavutuksista.

Palkinto on aiemmin myönnetty yritysturvallisuutta edistäneille tai yhteiskunnan turvallisuustilannetta arvioineille asiantuntijoille.

Vuoden 2021 palkinnon sai Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ja vuoden 2020 tunnustuksen THL:n silloinen terveysturvallisuusosaston johtaja, professori Mika Salminen.

Finnsecurity on turva-alan toimijoiden yhteistyöjärjestö, jonka tehtävänä on edistää turvallisuusalan yritysten toimintaedellytyksiä ja yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta.

Finnsecurityyn kuuluu lähes 600 yritys-, yhteisö- ja henkilöjäsentä.

(Kuva Pixabay) Huoltovarmuuskeskuksen varmuusvarastoissa säilytetään poikkeustilanteen varalta muun muassa viljaa, lääkkeitä, polttoaineita ja puolustusteollisuuden tarvitsemia raaka-aineita. Varastojen sijaintipaikat ovat salaisia. Kuvituskuva.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia