Haitallisten aineiden tietokanta sai suursuosion

Kemikaalivirasto Echan uuteen tietokantaan on tullut jo yli viisi miljoonaa ilmoitusta tuotteiden sisältämistä huolta aiheuttavista aineista ja haitallisista kemikaaleista.

SCIP-tietokanta (Substances of Concern in articles as such or in complex objects/ products) kokoaa tietoa ja lisää läpinäkyvyyttä esineiden sisältämistä vaarallisista kemikaaleista.

Tarkoituksena on esimerkiksi helpottaa kuluttajia näiden tuotevalinnoissa ja kierrätystoimijoita tuotteiden elinkaaren loppuvaiheen käsittelyssä.

Tietokanta otettiin koekäyttöön lokakuussa 2020.

Esineiden valmistajien, kokoajien, markkinoille saattajien, maahantuojien ja myyjien oli ryhdyttävä ilmoittamaan tuotetietojaan viimeistään 5. tammikuuta 2021 alkaen.

Edelläkävijäyritykset eivät aikailleet vaan ilmoittivat tuotteidensa ja esineiden osiensa sisältämät huolta aiheuttavat aineet tietokantaan saman tien. Kemikaalivirasto julkaisee tiedot lähikuukausina verkkosivuillaan.

Echa kertoo, että sen IT-järjestelmät ovat varautuneet ottamaan vastaan suuria ilmoitusmääriä. Virasto tarjoaa yrityksille tukea ja ohjeita onnistuneiden SCIP-ilmoitusten tekemiseen.

Elina Saarinen

Aiheesta aiemmin:

Tuotteiden haitalliset aineet yhteiseen tietokantaan

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia