Haws-hätäsuihkut pelastavat silmä- ja ihovammoilta

Hätäsuihkuja tarvitaan tiloissa, joissa on palon tai räjähdyksen vaara tai joissa käsitellään syövyttäviä tai myrkyllisiä kemikaaleja, jotka voivat päätyä silmiin tai vartalolle.

Onnettomuustilanteessa on tärkeää päästä nopeasti hätäsuihkuun, jotta vakavat silmä- ja ihovammat voidaan ehkäistä.

Hätäsuihkut ovat tarpeen muun muassa laboratorioissa, prosessi- ja kemianteollisuudessa ja kemikaalien lastaus- ja purkupaikoilla. Voimaloissa, jalostamoissa ja pintakäsittelylaitoksissa on monia kohteita, jotka on varustettava hätäsuihkuilla.

Myös koulujen kemian ja fysiikan luokissa tarvitaan hätäsuihkuja.

 

 

Silmäsuihkujen ja vartalosuihkujen lisäksi on olemassa yhdistelmäsuihkuja, joissa on sekä vartalo- että silmäsuihku.

Suihkujen tarkat standardit

Standardi määrittää hätäsuihkuille minimivirtausarvot, jotta suihkulla huuhtelu riittää poistamaan kemikaalit silmistä ja iholta.

Eurooppalaisen EN-standardin mukaan vartalosuihkun virtauksen on oltava minimissään 60 litraa minuutissa. Silmäsuihkusta on virrattava vettä vähintään 6 litraa minuutissa.

Veden lämpötilan tulee olla 15–37 celsiusastetta, jotta liian kylmä tai kuuma vesi ei aiheuta lisävahinkoja.

Omalla säiliöllä varustetun suihkun säiliön tilavuuden pitää olla sellainen, että sieltä tulee vettä vähintään minimivirtauksella ainakin 15 minuutin ajan.

Vaarallisilla alueilla hätäsuihkuja tulee olla riittävästi, ja suihkuihin pääsyn pitää olla esteetön. Mahdollisesta vaaranpaikasta suihkun pitää olla saavutettavissa 10 sekunnissa. Suihkun on sijaittava samassa tilassa, ei oven takana tai toisessa kerroksessa.

Suihkut tulee myös varustaa näkyvillä hätäsuihkumerkeillä.

Hätäsuihkuja 70 vuoden kokemuksella

Hätäsuihkuvalmistaja Haws on kehittänyt ja valmistanut hätäsuihkuja 1950-luvulta lähtien. Tuotanto aloitettiin vartalo- ja silmäsuihkuilla. Nyt yhtiön valikoima kattaa laajan malliston suihkuja ja  varusteita useimpiin hätäsuihkutarpeisiin.

Valikoimaan kuuluvat suihkut sekä sisä- että ulkotiloihin, erilliset lämmitettävät suihkutilat sekä tankkisuihkut kohteisiin, joissa ei ole vedensyöttöä. Ulkotiloihin asennettavat suihkut ovat pakkasenkestäviä. Suihkumalleissa on erilaisia materiaalivaihtoehtoja.

Haws-hätäsuihkuihin on tarjolla myös lisävarusteita, kuten hälyttimiä, hälytysantureita, termostaattisekoittajia ja suihkutilojen lämmittimiä.

Hätäsuihkut ja komponentit ovat saatavilla myös ATEX-alueille hyväksyttyinä versioina.

Projecta Oy toimii virallisena Haws-hätäsuihkujen ja tarvikkeiden maahantuojana Suomessa ja Virossa. Projecta Oy varastoi Haws-hätäsuihkuja ja suihkujen varusteita Turussa.

Lue lisää ja lataa esite.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia