Helsingin ja Tampereen yliopistoihin teollisuuden innovaatioiden tohtoripolku

Suomen kaksi suurinta yliopistoa käynnistävät yhteisen teollisuuden innovaatioiden tohtoripolun.

Yhteistyössä on mukana suomalaisyrityksiä sekä Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö. Toimintamallissa tutkimusaiheet tarjoaa teollisuus. Malli pohjautuu Tampereen yliopiston ja Tamlink Oy:n luomaan ja toteuttamaan DSII (Doctoral School of Industry Innovations) -tohtoripolkuun.

”Yhteistyössä Helsingin yliopiston ja Teknologiateollisuuden kanssa viedään testattu ja hyväksi havaittu toimintamalli seuraavalle tasolle”, kuvailee johtaja Pauli Kuosmanen Tampereen yliopistosta.

Pilottiin kahdeksan tutkijaa

Uusi tohtoripolku käynnistyy vuoden 2023 alussa pilotilla, johon valitaan kahdeksan tutkijaa, neljä Helsingin ja neljä Tampereen yliopistosta. Polkuun kuuluu kursseja molemmista yliopistoista ja lisäksi yrityskäyntejä.

Pilottiin valittavat tutkijat solmivat yliopistonsa kanssa nelivuotisen työsopimuksen ja tekevät tutkimustaan oman yliopistonsa professorin ohjauksessa. Lisäksi he saavat ohjausta aiheen antaneesta yrityksestä.

Yritys osallistuu myös työn kustannuksiin, mutta pääosa rahoituksesta tulee Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiöltä.

Osaajia teollisuuden tarpeisiin

Tohtoripolun on määrä tuottaa uuden tutkimustiedon lisäksi teollisuuden osaajia, joilla on kyky soveltaa tutkimustietoa liiketoimintalähtöisesti, hyvät vuorovaikutus- ja tiimityötaidot sekä vahvat ammatilliset verkostot.

Pilottivaiheen teemana on big data sustainability. Pilotissa haetaan ratkaisuja kestävän kehityksen globaaleihin haasteisiin hyödyntämällä luonnontieteitä ja ohjelmistosuunnittelua.

Pilottivaihe kestää viisi vuotta, ja sen budjetti on kokonaisuudessaan noin kolme miljoonaa euroa.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia