Kierrätyspohjaiset YaraSuna-lannoitteet sisältävät kaikkia kasvien tarvitsemia pääravinteita. Kuva: Yara.

Helsingin Myllyn kaurankuoret hyötykäyttöön Yaran kierrätyslannoitteissa

Yaran kierrätyspohjaisissa peltolannoitteissa käytetään raaka-aineena teollisuuden puhtaita sivuvirtoja, joista yksi on Helsingin Myllyn kaurankuorijauho.

Kaurankuori parantaa lannoitteen fyysistä laatua.

”Kaurankuorien ja muiden puhtaiden sivuvirtojen käyttö lannoitteiden raaka-aineena on erinomaista kiertotaloutta, jolla edistetään maaperän hyvinvointia ja terveyttä”, sanoo Yara Econ toimitusjohtaja Marko Toimela.

Kaurankuoret erotetaan ja jauhetaan Helsingin Myllyn tehtaassa, josta ne viedään Yaran kierrätyslannoitetehtaaseen Nokialle.

Yaran prosessissa lannoitteet pelletöidään, sillä pellettimuoto tekee lannoitteesta helpomman kuljettaa, käsitellä ja levittää.

Helsingin Mylly kartoittaa lisää kohteita sivuvirroille

”Tällä hetkellä kaikki sivuvirtamme tulevat hyötykäyttöön, mutta tutkimme jatkuvasti uusia mahdollisuuksia. Siitä tämä yhteistyö Yaran kanssa on hyvä esimerkki”, kertoo Helsingin Myllyn toimitusjohtaja Niklas Kumlin.

”Nyt osa tehtaalle saapuneesta kaurasta kiertää takaisin viljelijän pellolle lannoitteen muodossa. Sitä voisi sanoa kiertotalouden edistämiseksi parhaimmillaan.”

Neljännen polven perheyritys on Suomen suurin luomuviljan ja gluteenittoman kauran jalostaja.

Lue myös:

Kriisi nostaa kierrätyslannoitteiden arvoa


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla kylpylävuorokauden arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia