Ida Koskisella on selvät sävelet

Kemistin kääntöpuolella muusikko vai muusikon kääntöpuolella kemisti? ”Onneksi ei tarvitse valita, otan molemmat!”, Ida Koskinen hihkaisee.

Anni Turpeinen

Helsingin yliopiston opiskelija Ida Koskinen, 22, hääräsi viime syksynä yliopiston tiedeluokassa Gadolinissa opettamassa eskari-ikäisiä kemistinalkuja, kun luokan ovi äkkiä kävi.

Sisään paukkasi tunnettu tv-juontaja Heikki Paasonen.

Työhönsä keskittynyt ohjaaja ei tätä kuitenkaan huomannut. Lopulta Paasonen kopautti naista olalle ja ojensi hänelle kutsun The Voice of Finland -laulukilpailuun, johon hän oli aiemmin lähettänyt hakemuksen.

”Putosin järkytyksestä suorilta jaloilta lattiaan”, Koskinen myöntää nauraen.

Juontaja joutui keräilemään pöllämystyneen opettajan permannolta ennen kuin tunti saattoi jatkua. Siinä kohtaa Paasonen pyysi päästä tutkimuksen tekijäksi muiden joukkoon.

Sehän sopi, ja mies sai päälleen valkoisen laboratoriotakin, nenälleen suojalasit ja käteensä koeputken ja pipetin.

Hetkeksi häiriintynyt tieteellinen koe lähti taas etenemään. Innokkaat oppilaat pipetoivat putkeensa ensin punaista, sitten keltaista, vihreää ja lopuksi sinistä sokeriliuosta.

Lopputuloksena syntyi hieno sateenkaari.

”Koska liuokset ovat erivahvuisia, ne eivät sekoitu toisiinsa vaan pysyvät omina kerroksinaan”, ohjaaja selvitti ilmiön kemiallista taustaa.

”Saako tämän juoda?”, keskimääräistä isompi vieraileva opiskelija halusi tietää, mutta Koskinen oli jo tilanteen tasalla ja palautti juontajan tomerasti ruotuun.

Ilo kantoi kotisohville

The Voice of Finland -kilpailu starttasi television neloskanavalla tammikuussa. Kisassa etsitään uusia laulutähtiä suomalaisen kevyen musiikin taivaalle.

Mukaan pääsy oli Koskiselle unelmien täyttymys.

Kemianopiskelijan esiintymisvuoro koitti heti ensimmäisessä, ennakkoon nauhoitetussa lähetyksessä.

”Hermostutti ihan valtavasti. Se oli niin iso tilaisuus tulevaisuuden kannalta ja paljon pelissä”, hän huokaa.

Hermoilu ei kuitenkaan näkynyt, kun Koskinen heläytti lavalla Oops, I did it again ja valloitti yleisön jazzahtavalla tulkinnallaan Britney Spearsin hittibiisistä. Aniliininpunaiset kutrit ja laulun ilo tavoittivat myös kotisohvien katsojat.

Se ei silti vielä riitä.

Kilpailun tuomaristo kuuntelee esitykset selin laulajiin. Jotta kokelas selviäisi jatkoon, ainakin yhden tuomarin neljästä pitää kiinnostua tästä niin, että kääntää tuolinsa kohti estradia.

Koskisen huojennukseksi kääntyjiä oli peräti kolme. Se tarkoitti, että hän sai valita yhden heistä valmentajakseen matkalla kohti kisan seuraavia etappeja.

”Valinta oli helppo. Maija Vilkkumaa on pitkään ollut minulle yksi tärkeimmistä musiikillisista idoleista. Lukiossa kirjoitin hänen teksteistään monta äidinkielen ainettakin”, Koskinen hymyilee.

Juttu Ida Koskisesta ilmestyi Kemistin kääntöpuoli -sarjassa numerossa 2/2021. Lue juttu kokonaisuudessaan täältä.

(Kuva Pinja Tolvanen) Haluan muusikoksi mutta myös opettajaksi. Opettajana voi viedä eteenpäin luonnontieteellistä maailmankatsomustani, kertoo Voice-kisaaja ja kemianopiskelija Ida Koskinen.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia