Ilmastonmuutoksen tutkimukselle ennätyksellinen säätiörahoitus

Akateemikko Markku Kulmalan johtama ilmastonmuutoksen tutkimushanke Quantifying carbon sink, CarbonSink+ and their interaction with air quality on saanut 2,9 miljoonan euron rahoituksen Jane ja Aatos Erkon säätiöltä.

Helsingin yliopiston Ilmakehätieteiden keskukseen suunnattu kolmivuotinen rahoitus on suurin, jonka säätiö on koskaan myöntänyt tutkimusprojektille. Säätiö perustettiin vuonna 2002.

Kulmalan hankkeessa tutkitaan hiilinieluja, muita ekosysteemien ja ihmisen toiminnan ilmastovaikutuksia sekä niiden vuorovaikutusta ilmanlaadun kanssa.

Tutkijoiden tavoitteena on oppia ymmärtämään ilmiöitä ja lisäksi mitata ja määrittää niitä numeerisesti eri ekosysteemeissä. CarbonSink+ tarkoittaa ekosysteemin kokonaisvaikutusta ilmastoon.

Markku Kulmalan mukaan säätiörahoituksella on perustutkimukselle iso merkitys.

”Korkealaatuisesta perustutkimuksesta syntyy soveltavaa tutkimusta ja edelleen tietoa ja sovelluksia yhteiskunnan käyttöön. Rahoituksen avulla saamme toteutettua ideamme”, tutkija iloitsee.

Helsingin yliopiston Ilmakehätieteiden keskus on kahden tiedekunnan alainen yksikkö, jossa fyysikot, kemistit, metsätieteilijät ja ympäristötieteilijät ratkovat yhdessä ilmastonmuutokseen ja ilmanlaatuun liittyviä kysymyksiä.

(Kuva Helsingin yliopisto) Akateemikko Markku Kulmala on maailman arvostetuimpia ilmastotutkijoita.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia