Tamperelaisyhtiön biohajoavilla ortopedisilla ruuveilla voidaan korvata titaani-implantteja. Kuva: Bioretec Oy.

Implanttivalmistaja Bioretecin uudelle hybridikomposiitille patentti Euroopassa

Euroopan patenttivirasto on hyväksynyt tamperelaisen bioteknologiayhtiön Bioretec Oy:n uutta hybridikomposiittimateriaalia koskevan patenttihakemuksen.

Patenttiin sisältyy myös magnesiumpohjaisen lujitetun komposiittimateriaalin käyttö lääkinnällisenä laitteena tai sen osana.

Bioretec käyttää uutuusmateriaaliaan Remeos-tuoteperheensä tuotteissa, jotka vaativat erittäin suurta kuormankantokykyä. Sellaisia ovat murtumien hoidossa tarvittavat luuydinnaulat ylä- ja alaraajoissa sekä selkärangan luudutusleikkauksissa hyödynnettävät implantit.

Hybridikomposiittimateriaali hajoaa elimistössä ja korvautuu luulla, joten implanttia ei tarvitse poistaa.

Yhtiö hakee materiaalille myös kansainvälistä PCT-patenttia.

Tähtäin EU:n ja USA:n markkinoilla

Bioretecin kehittämiä lääkinnällisiä laitteita myydään noin 40 maassa eri puolilla maailmaa. Suomalaisyhtiöllä on korkean tason osaamista etenkin aktiivisista implanteista, jotka edistävät luun kasvua ja nopeuttavat murtumien paranemista ortopedisten leikkausten jälkeen.

Yrityksen tuorein tuoteperhe Remeos perustuu uuden sukupolven vahvoihin, biohajoaviin materiaaleihin, magnesiumseokseen ja hybridikomposiittiin, joiden lujuus mahdollistaa entistä paremmat leikkaustulokset. Tuotteilla voidaan korvata titaanista tehdyt implantit.

Bioretec odottaa ensimmäiselle Remeos-tuotteelleen myyntilupaa sekä EU:ssa että Yhdysvalloissa vuoden 2022 aikana.

(Kuva Bioretec) Bioretecin biohajoavat luunaulat sisältävät muun muassa magnesiumia, sinkkiä ja kalsiumia. Esimerkiksi harvinaisia maametalleja niissä ei ole.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia