Innovaatiokisa käyntiin – Kemira etsii uusia ratkaisuja, jotka auttavat teollisuutta siirtymään fossiilisista raaka-aineista biopohjaisiin

Kemianyhtiö Kemira ja maatalouskoneiden valmistaja Valtra kutsuvat yrityksiä, tutkimuslaitoksia, koulutusalaa ja opiskelijoita mukaan uuteen innovaatiohaasteeseen, kertoo Uusiouutiset.

Haasteen toteuttavat hackathonin eli ideariihen muodossa Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrityskiihdyttämö BioPaavo ja kasvuyritysten sparrausohjelma KasvuOpen.

Riihessä on tarkoitus innovoida ruoantuotannon ja kemianteollisuuden kestävyyssiirtymää.

Jätteet, sivuvirrat ja biomateriaalit voivat avata täysin uutta bisnestä sekä kemianteollisuuteen että kestävään ruoantuotantoon digitalisaation avulla.

Kemiran tähtäimessä uudet liiketoimintamallit

Kemira etsii digitalisaatiosta ja alustataloudesta ratkaisuja uudistuvaan ja kestävään kemianteollisuuteen.

Yhtiön tavoitteena on löytää uusia liiketoimintamalleja, jotka voivat auttaa kemianteollisuutta lisäämään uusiutuvien luonnonvarojen hyödyntämistä raaka-aineketjuissaan.

Valtran toimeksianto koskee ratkaisuja, joiden avulla työkoneiden tuottama data synnyttää lisäarvoa loppuasiakkaalle.

Ilmoittautumiset viimeistään 6. helmikuuta

Molempiin hackathon-riihiin on aikaa ilmoittautua 6. helmikuuta saakka. Tämän jälkeen valitaan tiimit, jotka pääsevät mukaan varsinaiseen innovaatiokilpailuun.

Kemira-hackathon huipentuu 10. maaliskuuta ja Valtran vastaava tapahtuma 23. maaliskuuta 2022, jolloin valitaan voittajatiimi tai useampi voittajaehdotus.

Kemira-hackathoniin voi ilmoittautua täällä ja Valtran tapahtumaan täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia