Keittiön kemia voi joskus yllättää, mutta lopputulos palkitsee. Kuva: Gaudeamus (2024).

Jännittävät kokeilut kotikeittiössä kuljettavat lapsilukijan kemian maailmaan

Tietokirjailija Jukka Laajarinteen ja kuvittaja Mari Luoman uutuus Kommelluksia keittiössä nivoo yhteen huumorin,  seikkailun ja tutustumisen kemiallisiin ilmiöihin.

Mikä ihme on alkuaine? Voiko perunajauhoista oikeasti tehdä muovia?

Miten punakaalimehulla paljastetaan salaisuuksia? Mitä tapahtuu silloin, kun jokin syttyy tuleen ja palaa?

Ja ennen kaikkea: saadaanko ateria valmiiksi ja keittiö siivottua ennen kuin odotettu ruokailija saapuu?

Ötököiden lounaalle on nimittäin tulossa Tavattoman Ihastuttava Vieras, joten kaiken pitää olla tiptop.

Erityisesti 6–9-vuotiaille suunnattu uutuuskirja on ideoitu yhdessä Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen asiantuntijoiden kanssa, joten faktat pitävät ja toteutus toimii.

Kannustaa perhettä yhteiseen puuhaan

Kommelluksia keittiössä – Tarina kemiasta opastaa lukijansa kemian saloihin kotikeittiöstä tuttujen aineiden avulla. Tarinaan nivotut kemialliset kokeet on helppo toteuttaa vaikka koko perheen voimin.

Kommelluksia keittiössä on Riikkinen ja Oukka tutkivat -sarjan viides, itsenäinen osa. Sarjan muut kirjat ovat Mahdottoman suuri puu, Kadonneen madon jäljillä, Mansikkamysteeri ja Hämmästyttävä härveli.

Kirjailija Jukka Laajarinne on aiemmin työskennellyt matemaattisten aineiden ja filosofian opettajana. Hän on saanut lapsille suunnatuista tietokirjoistaan Suomen tietokirjailijat ry:n jakaman Tietopöllö-palkinnon.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla kylpylävuorokauden arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia