Japanilaiset välipalat kääritään nyt Nesteen biopohjaisista raaka-aineista syntyvään muoviin

Merilevävälipaloja valmistava JCCU-yhtiö on saanut uudelle, kestävälle elintarvikepakkaukselleen japanilaisen ympäristösertifikaatin.

Uusiutuvan pakkausmateriaalin takana ovat Neste ja japanilainen Mitsui Chemicals tytäryhtiönsä Prime Polymerin kanssa.

Suomalaisyhtiö toimittaa kumppaneilleen biopohjaista Neste RE -raaka-ainettaan, jonka japanilaisyritykset puolestaan prosessoivat Prasus-nimiseksi polypropeeniksi.

JCCU:n on tarkoitus jatkossa käyttää uusiutuvaa materiaalia myös muissa CO-OP-tuotemerkin pakkauksissaan.

”Muutos alkaa pienistä asioista. Tässä tapauksessa kyse on kuivatuista merileväsiivuista”, sanoo johtaja Lilyana Budyanto Nesteen uusiutuvien polymeerien ja kemikaalien liiketoimintayksiköstä.

”Uusiutuvien muovipakkausten vaikutukset ovat kuitenkin kaikkea muuta kuin pienet. Ne ovat ratkaisevan tärkeä tekijä muoviteollisuuden vastuullisuusmuutoksessa ja koko arvoketjun päästöjen vähentämisessä.”

Vastaavat laadultaan fossiilisia pakkauksia

Uusiutuvista materiaaleista tehdyt pakkaukset vastaavat laadultaan ja ominaisuuksiltaan fossiilisista raaka-aineista valmistettuja.

Ainoat erot ovat fossiilisten ainesosien korvaaminen uusiutuvilla tuotannon aikana ja pakkauksen pienentynyt hiilijalanjälki.

Uusiutuvat materiaalit allokoidaan muovipakkaukseen massatasemenetelmän mukaisesti.

Merilevävälipalan pakkaus on ensimmäinen japanilaisen Eco Mark -sertifikaatin saanut uusiutuvista muoveista massatasemenetelmän mukaisesti valmistettu pakkaus.

(Kuva JCCU) Japanilaisten suosima merilevävälipala on nyt saatavilla uusiutuvista materiaaleista tehdyssä muovipakkauksessa.

Aiheesta aiemmin:

Uusiutuvia muoveja Nesteen biopohjaisista hiilivedyistä Japanissa


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

 

P.S. Jos et saa uutiskirjettämme tilaustasi seuraavana torstaina, käy tarkistamassa, onko viesti joutunut roskaposteihin tai johonkin muuhun meiliboksisi alalaatikkoon. Voit sieltä ohjata uutiskirjeet tulemaan jatkossa perille asti.

Kerro Kemiamedian toimitukselle mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia