Aurelia Turbines on saanut tilauksen paraguaylaiselta Actelta, jolle suomalaisyhtiö toimittaa kaikkiaan kymmenen kaasuturbiinia.
Acte kokoaa turbiineista yhdeksän iA400-yksikköä, jotka se myy edelleen Brasiliaan jätteestä energiaa tuottaviin laitoksiin (WtE).
WtE on prosessi, jossa energiaa tuotetaan polttamalla jätettä tai jalostamalla sitä polttoainelähteeksi. Kaasuturbiineissa käytettävä kaasu tuotetaan kiinteästä jätteestä kaasuttamalla.
Modulaariset turbiinit on suunniteltu hyödyntämään monenlaisia polttoaineita biokaasusta, soihtukaasuista ja vedystä synteettisiin ja talteenotettuihin kaasuihin.
Kykenevät hyödyntämään monenlaisia kaasuja
”Jätteen kaasutus on monimutkainen ja herkkä prosessi. Oikean kaasutilan saavuttaminen on haastavaa”, sanoo Aurelia Turbinesin toimitusjohtaja Tony Hynes.
Kaasun fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet, kuten energiasisältö, kaasun koostumus ja epäpuhtaudet, vaihtelevat aika ajoin.
”Tavoitteenamme on alusta alkaen ollut kehittää turbiineja, jotka pystyvät hyödyntämään kaasuja niiden koostumuksen vaihteluista huolimatta.”
Aurelian patentoima IRG2-kaasuturbiiniprosessi mahdollistaa 400 kilowattitunnin sähkötehon yli 40 prosentin hyötysuhteella.
Etelä-Amerikassa suuret markkinat
Aurelian turbiineja käytetään jo eri puolilla maailmaa sähkön ja lämmön tuottamiseen jätteestä.
Acten tilaus merkitsee suomalaisyhtiölle pääsyä myös Etelä-Amerikan laajoille markkinoille.
Paraguaylaisyritys toimii Latinalaisessa Amerikassa sekä jakelijana että integraattorina. Myynnin ja vuokrauksen lisäksi Acte tulee tarjoamaan asiakkailleen myös energiaa palveluna.
Tilaa Kemiamedian uutiskirje!
Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!