Joulun pakkaukset kannattaa viedä Rinki-ekopisteisiin

Joulun ja uudenvuoden aikana syntyvä pakkausjäte kannattaa kierrättää Rinki-ekopisteissä, neuvoo Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy.

Syynä on, että ekopisteissä on kartonki- ja muovipuristimet. Niiden ansiosta pisteisiin mahtuu moninkertaisesti enemmän tavaraa kuin tavallisiin keräyssäiliöihin.

Korona-aika on lisännyt verkkokauppatilauksia, mikä on yhtiön mukaan näkynyt varsinkin kartonkipakkausten kasvavassa määrässä.

”Isot pahvilaatikot on aina litistettävä, jotta ne eivät aiheuta puristimien tukkeutumista eivätkä vie turhaa tilaa keräysastioissa”, muistuttaa Ringin operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori tiedotteessa.

Juhlapyhät aiheuttavat keräyspisteissä ruuhkaa, jolta välttyy, kun malttaa odottaa pakkausten palauttamisessa jonkin aikaa pyhien yli.

Pakkausjäte kiertää yhä paremmin

Kodin pakkausjäte päätyy nykyisin entistä paremmin kiertoon.

Vuonna 2018 pakkauksista kierrätettiin 70 prosenttia. Ringin tuoreen kyselytutkimuksen mukaan kotitalouksissa lajitellaan nyt halukkaammin kuin kaksi vuotta sitten.

Taloyhtiöiden ja omakotikiinteistöjen omien jäteastioiden lisäksi kuluttajien käytössä on kaikkiaan yli 1 850 Rinki-ekopistettä, joihin pakkausjätettä voi viedä.

Ekopisteistä lähes puolet sijaitsee kauppojen tai kauppakeskusten yhteydessä, joten tyhjät pakkaukset on helppo palauttaa kiertoon kauppareissulla.

Lähimmän Rinki-pisteen sijainnin voi tarkistaa osoitteesta rinkiin.fi. Samasta osoitteesta löytyvät lajitteluohjeet erilaisille pakkauksille.

(Kuva: Rinki Oy) Kierrätykseen tuodusta materiaalista jalostetaan uusia pakkauksia tai muita tuotteita.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia