Kaivosyhtiö Keliberin litiumvarannot ovat luultua suuremmat

Kaivos- ja kemianyhtiö Keliberin suurimman litiumesiintymän Rapasaaren malmivarat ovat 55 prosenttia isommat kuin aiemmin on oletettu.

Tämä selviää yhtiön julkaisemasta tuoreesta mineraalivarantoarviosta.

Keliberin kaikki todetut ja todennäköiset malmivarat ovat 12,3 miljoonaa tonnia. Aiempi arvio oli 9,4 miljoonaa tonnia eli yli 30 prosenttia pienempi.

Rapasaaren osuus Keliberin kokonaismalmivaroista on kaksi kolmasosaa. Esiintymän malmivarojen lasketaan nyt olevan reilut 8,2 miljoonaa tonnia.

Yhtiön malmivarojen keskimääräinen litiumoksidipitoisuus on 0,94 prosenttia.

Kaivoksen elinkaari pitenee

”Nyt raportoimamme yli 50 prosentin kasvu Rapasaaressa pidentää Keliberin kaivostoiminnan elinkaarta yli kahdella vuodella”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Hannu Hautala tiedotteessa.

”Jatkamalla malminetsintää ja järjestelmällistä kairausohjelmaamme varmistamme Keliberin asemaa litiumhydroksidin tuottajana pitkälle tulevaisuuteen.”

Kokkolalaisyhtiön litiumesiintymät sijaitsevat Keski-Pohjanmaalla. Keliber aikoo kaivoksen lisäksi rakentaa rikastamon ja kemiantehtaan, jossa metalli jalostetaan. Yhtiö pyrkii aloittamaan tuotantonsa vuonna 2024.

Litiumin kysyntää maailmalla siivittää etenkin sähköautojen yleistyminen, mutta metallia tarvitaan monissa muissakin käyttökohteissa.

(Kuva Keliber) Kairasydänten tutkimusta Keliberissä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia