Kannettava ilmanpuhdistin kiinnostaa korona-aikana

Suomalaisen Lifa Airin kehittämä henkilökohtainen ilmanpuhdistin on osoittautunut korona-ajan hittituotteeksi.

Yritys ei paljasta tarkkoja myyntilukuja, mutta laitetta on markkinointipäällikkö Juha Upan mukaan valmistettu jo ”tuhansia kappaleita”.

”Kuluttajien vastaanotto on ollut oikein myönteinen ja palaute hyvää”, Uppa kertoo.

6GCool-niminen kannettava ilmanpuhdistaja tuli myyntiin tarkoitusta varten perustetussa kotimaisessa verkkokaupassa alkuvuodesta.

”Perinteisesti ilmanpuhdistimet ovat tarkoittaneet tiettyä tilaa puhdistavaa laitetta, mutta tämä laite muodostaa käyttäjälleen puhtaan ilman vyöhykkeen, missä tahansa hän onkin”, Uppa taustoittaa uutuuden herättämää kiinnostusta.

Hyvä lisäsuoja

Lifa Air mainostaa laitteen kykenevän suodattamaan yli 99 prosenttia hengitysilman epäpuhtauksista, kuten viruksista, bakteereista, allergeeneista ja haitallisista orgaanisista yhdisteistä.

Laitteen puhdistustehoa virusten ja muiden partikkeleiden osalta ovat testanneet Hongkongin yliopisto ja SGS. Lisäksi tutkimukset ovat käynnissä suomalaisessa testauslaitoksessa.

“Tulokset ovat olleet erinomaisia, mutta osa testeistä on vielä kesken.”

Suomalaislaite perustuu hepa-suodatukseen (high efficiency particulate air filter) ja peco-teknologiaan eli valosähkökemialliseen hapettumiseen.

VTT:n tutkimusprofessori Ali Harlin on pitänyt henkilökohtaista ilmanpuhdistinta periaatteessa hyvänä lisäsuojana esimerkiksi toimistotyöntekijöille.

Harlinin mukaan on kuitenkin muistettava, että laite suojaa vain käyttäjäänsä eikä esimerkiksi estä tämän yskimien pisaroiden leviämistä muualle.

Laitteen tulevaisuudennäkymät ovat Upan mielestä joka tapauksessa ”erittäin positiiviset”. Markkinoille ilmestyneet kilpailijatkaan eivät huoleta häntä.

“Emme ole kohdanneet yhtä tehokkaita laitteita tässä kokoluokassa.”

FFP-suojilla kysyntää

Lifa tuottaa myös kasvomaskeja ja hengityksensuojaimia.

Viime keväänä Suomeen avattu tehdas työllistää toistasataa uutta työntekijää, jotka huolehtivat muun muassa maskien tärkeimmän osan eli suodattavan sisäkankaan valmistuksesta.

Yritys on pystynyt vastaamaan suojainten kysyntään hyvin.

“Tällä hetkellä eniten kasvaa FFP-tasoisten suojainten menekki. Ne suojaavat tehokkaasti myös käyttäjää itseään, ja moni Euroopan valtio on alkanut suositella niitä kuluttajienkin käyttöön.”

Koronarokotusten eteneminen vähentänee aikaa myöten maskien tarvetta. Uppa kuitenkin uskoo, että niille riittää kysyntää myös tulevaisuudessa.

“Nyt on nähty, miten nopeasti tarve suojautumiselle voi kasvaa globaalisti.”

Meri Hellsten

(Kuva Lifa Air) Taskukokoinen, esimerkiksi kaulassa kannettava tai työpöydälle asetettava laite toimii lähietäisyydellä ja suodattaa kohdennetusti käyttäjänsä hengitysilmaa.

Aiheesta aiemmin:

Koronaratkaisut: Lifa Airilta kannettava ilmanpuhdistaja

Lifa Air toi kasvomaskinsa automaatin hyllyille

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia