Käsikirja auttaa kemianyrityksiä hiilineutraaleiksi

Kemianteollisuus pyrkii hiilineutraalisuuteen vuoteen 2045 mennessä. Nyt alan yritykset ovat saaneet opaskirjan kestävien liiketoimintamallien rakentamiseen.

Sitra, Accenture, Kemianteollisuus ry ja Business Finland julkaisevat tänään käsikirjan nimeltä Kiertotalouden kestävät liiketoimintamallit kemianteollisuuden yrityksille. Opas on ladattavissa Kemianteollisuuden nettisivuilta.

”Kemianteollisuudella on merkittävä rooli kiertotalouden mahdollistajana muilla toimialoilla. On ollut hienoa päästä tukemaan alan yrityksiä muutoksen mahdollistamisessa”, sanoo Accenturen johtava konsultti Michael Gylling.

Käsikirjan kansiin on paketoitu olennainen tieto siitä, miten kemian alan yritys voi muuttaa toimintaansa kestävämmäksi ja siten avata täysin uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

”Yritykset ottavat ilmastohaasteen tosissaan, ja käsikirjan kehitykseen saatiinkin lyhyessä ajassa mukaan paljon kemianteollisuuden yrityksiä”, sanoo Kemianteollisuus ry:n Hiilineutraali kemia 2045 -projektipäällikkö Rasmus Pinomaa.

”Kehitysloikkaan tarvitaan investointeja”

Kirjan kehittämisessä on ollut mukana kymmenen kemian alan yritystä, muun muassa Orthex, Sulapac ja Molok. Myös kasvuyrityskiihdyttämö Smart Chemistry Park on osallistunut työhön.

”Kemian alan yritysten innokkuus lähteä mukaan kertoo paitsi yritysten sitoutuneisuudesta myös tarpeesta lisätiedolle ja yhteistyölle yli arvoketjujen. Käsikirja on tähän hyvä alku”, sanoo Business Finlandin Bio and Circular Finland -ohjelman päällikkö Marika Ollaranta.

Sitran johtava asiantuntija Jyri Arponen muistuttaa, etteivät tarvittavat kehitysloikat toteudu ilman riittäviä investointeja ja bisnesmallien muutosta:

”Kiertotalouden innovaatioille, jotka vievät tätä muutosta systemaattisesti eteenpäin, pitää tarjota työkaluja ja tukea erityisesti koronakriisin aikana ja jälkeen”, hän korostaa.

Elina Saarinen


 

MAINOS

Tilaa Kemia-lehti, saat lahjaksi käsidesin!

  • Kiitä opettajaa ja lahjoita lehti kouluun – 29 euroa
  • Kannusta koululaista tai opiskelijaa lehtilahjalla – 49 euroa
  • Tilaa lehti itsellesi tai lahjaksi läheiselle – 69 euroa
  • Saat lahjaksi innovatiivisen, kotimaisen Nolla-käsidesin. Lue lisää: Käsidesivaahto tehoaa myös koronavirukseen.
  • Kampanja jatkuu 30.6.2020 asti.

Katso lisätiedot ja tartu tarjoukseen.

Tilaamalla lehden tuet kotimaista työtä, tutkimusta ja journalismia.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia