Näyttää lihapullalta, maistuu lihapullalta, mutta tehdään kaurasta sekä auringonkukan-, pellavan- ja kurpitsansiemenistä.
On runsaskuituinen, mutta ei sisällä lisäaineita, laktoosia eikä soijaa.
Sellainen on Boltsi, Suomalainen menestysresepti -innovaatiokilpailun tuore voittaja.
Kauraboltsi syntyi tamperelaisessa Leivon Leipomossa, kehittäjiensä mukaan vahingossa.
Leipomon tarkoituksena oli saada aikaan uudenlaisia, runsaasti siemeniä sisältäviä sämpylöitä, mutta taikinakone sylki yllättäen ulos pieniä palleroita.
”Naurettavan näköiset” pallukat olivat tuotantopäällikkö Anssi Räntilän mukaan niin kiinnostavia, että ne oli pakko ottaa jatkokehittelyn kohteeksi.
Lopputulos oli uudenlainen vegaaninen valmisruoka, joka voidaan syödä kylmänä tai käyttää lämpimissä ruuissa lihapullien tapaan.
Originaali-Boltsit sopivat esimerkiksi pastan kaveriksi.
Kaura-siemenpyöryköitä on saatavana perusversiona sekä tomaatilla ja chilillä maustettuina.
(Pääkuva) Kauraboltsien maustetussa versiossa maistuvat chili ja tomaatti.