Kemia-lehden perinnettä ei pidä katkaista

Kemia-lehti on laadukas julkaisu, jolla on pitkät perinteet. Lehti kuuluu nykyisin maamme tiedelehtien kärkiryhmään.

Tämä on seurausta siitä, että lehteä ovat tekemässä kokeneet ammattilaiset, jotka tuntevat hyvin kentän, aiheet ja ihmiset. Toivon, että Kemia-lehteä julkaistaan edelleen samojen ammattilaisten tekemänä. Perinnettä ei saa katkaista.

On todella hienoa, että maamme kemistit voivat seurata alaansa näin upeaa lehteä lukemalla. Fyysikoilla ei vastaavaa ole ja he joskus kateellisena katselevat Kemia-lehteä.

Lehti verkottaa ja sitoo kemistit yhteen ja vahvistaa ammattikunnan identiteettiä. Lehti tuo tietoa myös heille, jotka eivät ole aktiivisia kemian seuroissa.

Lehden arvo on myös siinä, että se tuo valmiiksi mietityn tietopaketin, johon saattaa sisältyä lukijalle aivan uusia, merkityksellisiä teemoja ja tuoreita näkemyksiä.

Minulle Kemia-lehti on tarjonnut opiskeluajoista 1970-luvulta lähtien monipuolisen näkymän kemian alaan. Monista aiheista en olisi kuullut lainkaan ilman sitä.

Hyvin toimitettu lehti kelpaa iltalukemiseksi, eikä lukiessa tarvitse istua tietokoneen ääressä, mitä ominaisuutta varsin monet arvostavat. Lehteä voi myös kätevästi jakaa erilaisissa tilaisuuksissa.

Eräs nuori kemian tohtori esitti haastattelussa äskettäin, että kemistien pitäisi yhä enemmän tulla julkisuuteen alansa asiantuntijoina samalla tarjoten mallia ja esikuvaa nuorille, jotka harkitsevat kemiaa opiskelualaksi. Juuri tähän tehtävään Kemia-lehti tarjoaa parhaan foorumin.

Toimittajana olen saanut kirjoittaa Kemia-lehteen kiehtovista teemoista ja esitellä kemistejä myös persoonina. Yhteistyö lehden toimituksen ammattilaisten kanssa on todella antoisaa ja suoranainen ilo.

Toivon lehdelle pitkää ikää ja yhä laajenevaa lukijakuntaa.

Sisko Loikkanen
Tiedetoimittaja, kemian diplomi-insinööri

Lue myös:

Kemian seurat käynnistivät kilpailutuksen – Kemia-lehdelle etsitään tuottajaa vuoden 2023 alusta

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia