Helsinkiläinen startup Lavriér viimeistelee teknologiaa, jonka avulla se aikoo korvata kosmetiikan nykyiset apuaineet uudella puupohjaisella vaihtoehdolla.
Vuonna 2023 aloittaneen Lavriérin perustaja Petro Lahtinen tunnetaan erityisesti edellisestä yrityksestään Woodiosta, joka tekee kylpyhuone- ja keittiökalusteita vedenkestävästä puukomposiitista.
Woodion uusi Lahden tehdas pian starttivalmis – älyautomaation toimittaa Bravida Finland
Lisää ekologisia puukalusteita kylpyhuoneisiin – Woodio rakentaa miljoonatehtaan Lahteen
Lahtinen kuuluu myös biomateriaalivalmistaja Sulapacin taustavoimiin ja omistajiin.
Sulapacin biohajoava materiaali haastaa muovipakkaukset
Helsingin yliopiston kemian laitoksessa aikoinaan väitellyt Lahtinen vaihtoi kosmetiikkabisnekseen, koska hän uskoo keksimänsä uuden valmistusteknologian voivan mullistaa koko alan, kertoo verkkolehti Forest.fi.
”Oikeasti tosi uniikki juttu”
”En lähtisi superkilpaillulle kosmetiikka-alalle, ellen tietäisi, että meillä on oikeasti jotain distruptiivista ja erikoista. Sellaista, mitä maailma ei ole nähnyt”, Lahtinen sanoo Forest.fi-lehdessä.
”Meillä on teknologia, jolla on hyvät mahdollisuudet mullistaa se, miten kaikki kosmetiikka tehdään tulevaisuudessa.”
Lahtinen esittelee lehdessä pientä pumppupulloa, joka on täynnä kirkasta geelimäistä nestettä, ja kertoo tehneensä innovaatiotyötään niin pitkään, että on oppinut samalla varovaiseksi.
”En viitsi ihan turhaan hehkutella, mutta olen varmistanut tätä sekä asiakkailta että teollisuudelta. Meillä on oikeasti tosi uniikki juttu.”
”Maailman lyhyin ainesosalista”
Nykyisten kosmetiikkatuotteiden raaka-aineista suurin osa on apuaineita, joilla tuotteesta tehdään säilyvä ja koostumuksestaan miellyttävä.
”Varsinaisen vaikuttavan aineen – esimerkiksi C-vitamiinin – lisäksi tuotteissa on kymmeniä kemikaaleja, joille ihmiset ja luonto altistuvat ihan turhaan”, hän kuvailee.
Uuden metsästä saatavan bioaineen on määrä toimia pohjana, johon kosmetiikan vaikuttavat aineet lisätään täysin uudenlaisella menetelmällä.
”Teknologiamme avulla voimme rakentaa tämän kemikaalittoman pohjan, johon lisätään vain aktiiviset aineet”, Lahtinen kertoo Forest.fi:lle.
”Meidän prototyypeissä on maailman lyhin ainesosalista.”
Lavliér pyrkii saamaan ensimmäiset uudella teknologialla valmistetut tuotteet markkinoille vuonna 2025.
Päivi Ikonen
Tilaa Kemiamedian uutiskirje!
Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!