Kemianteollisuuden innovaatiopalkinto Orion Pharmalle

Kemianteollisuus ry:n myöntämän Innovaatiopalkinnon on saanut lääkeyhtiö Orion Pharma, joka on tuonut markkinoille uuden, tehokkaan syöpälääkkeen.

Palkinto jaettiin järjestön Tiedefoorumissa 6. lokakuuta.

Orionin yhdessä Bayerin kanssa kehittämä darolutamidi on tarkoitettu etäpesäkkeettömän, hormonaaliselle hoidolle vastustuskykyisen eturauhassyövän hoitoon.

Kauppanimellä Nubeqa tunnettu lääke pidentää potilaan etäpesäkkeetöntä elinaikaa erittäin merkittävästi.

Lääke sai keväällä myyntiluvan EU-alueella. Myös Japani on myöntänyt lääkkeelle myyntiluvan.

Innovaatiopalkinnon arvo on 20 000 euroa.

Kolme kunniakirjaa

Palkintotilaisuudessa jaettiin myös kolme kunniakirjaa.

Niistä yhden sai Turun yliopiston biokemian laitoksen Nanolec-työryhmän kehittämä menetelmä syövän varhaisen vaiheen tunnistamiseen.

Kemira palkittiin tehokkaasta ja turvallisesta desinfiointiaineesta permuurahaishaposta. Aine on tarkoitettu vedenpuhdistukseen.

Kolmas kunniakirja meni Keko Geopolymeerit Oy:lle, joka on rakentanut menetelmän mineraalivillajätteen hyödyntämiseen geopolymeerien raaka-aineena.

Kannustaa innovoimaan

Kemianteollisuus ry jakaa Innovaatiopalkintonsa joka toinen vuosi.

Palkinnon tarkoitus on kannustaa yritysten, yliopistojen ja tutkimuslaitosten tutkimus- ja tuotekehitysryhmiä luomaan uusia kemiallisia tuotteita ja palveluja.

Haussa ovat erityisesti keksinnöt ja innovaatiot, jotka parantavat ihmisten ja ympäristön hyvinvointia sekä arkipäivässä että teollisissa tuotantoprosesseissa.

(Kuva Matti Matikainen) Innovaatiopalkinnon ottivat vastaan Orion Pharman Principal Scientist Olli Törmäkangas ja Senior Research Project Manager Laura Ravanti.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia