Kemikaalitietoa keskitetään yhdelle luukulle KemiDigiin

Kasvinsuojeluainerekisteri on siirtynyt osaksi kemikaalitiedon verkkopalvelua KemiDigiä. Rekisteri sisältää Suomessa hyväksytyt kasvinsuojeluaineet.

Kasvinsuojeluainerekisteristä voi hakea tietoa hyväksytyistä ja poistuneista valmisteista valmisteen nimellä, rekisterinumerolla ja tehoaineilla.

Rekisterin toimintaa laajennetaan vuoden 2021 alkupuolella. Sen jälkeen valmisteita voi hakea myös esimerkiksi käyttökohdekasvin tai kasvintuhoojan mukaan.

Mahdolliseksi tulee tällöin myös käytön rajoitusten, tehoaineen vaikutustavan ja valmisteen käyttöpaikan perusteella tehtävä haku.

Uutena ominaisuutena rekisteristä löytyvät myös luvan voimassaolon ja siirtymäaikojen päivämäärät.

Mukaan myös biosidirekisteri

KemiDigiin ovat siirtyneet myös biosidirekisteri, biosidisten torjunta-aineiden rekisteri sekä hyväksyttyjen antifouling-valmisteiden ja suojauskemikaalien luettelot.

Biosideja ovat muun muassa desinfiointiaineet, tuholaismyrkyt, säilytys- ja puunsuoja-aineet sekä veneenpohjamaalit.

Biosidirekisteristä löytyvät kemikaalilain, biosididirektiivin tai -asetuksen mukaisesti Suomessa hyväksytyt biosidivalmisteet.

Biosidivalmisteella voi olla myös koko EU:n kattava unionin lupa. Unionin luvan saaneet biosidivalmisteet on listattu Euroopan kemikaaliviraston Echan sivuilla.

Biosidirekisteristä on nyt mahdollista hakea erikseen esimerkiksi kuluttajille hyväksyttyjä valmisteita ja valmisteita, joiden käyttö edellyttää tuholaistorjunnan tutkintoa.

Tietoja vaarallisista kemikaaleista

KemiDigissä on jo aiemmin ollut kemikaalituoterekisteri, joka sisältää Suomen markkinoilla olevat vaaralliset kemikaalit ja joista palvelusta voi hakea tietoja.

Lisäksi palvelu sisältää ainerekisterin, jossa on tietoja kemiallisista aineista. Tiedot perustuvat Euroopan kemikaaliviraston ylläpitämään rekisteriin.

KemiDigi-verkkopalvelua ylläpitää Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia