Kemira harkitsee Oil & Gas -liiketoimintansa myymistä

Kemiran hallitus on päättänyt aloittaa yhtiön Oil & Gas -liiketoimintaa koskevien strategisten vaihtoehtojen arvioinnin. Vaihtoehtoihin kuuluu myös liiketoiminnan mahdollinen myynti.

”Vuoden 2022 pääomamarkkinapäivässämme kerroimme halukkuudestamme kasvaa veteen liittyvissä applikaatioissa. Viime vuosina olemme investoineet Oil & Gas -liiketoimintamme kasvuun ja olemmekin nähneet siellä vahvaa liikevaihdon kasvua vuodesta 2021 lähtien”, sanoo Kemiran toimitusjohtaja Jari Rosendal.

”Nyt on hyvä aika arvioida, mikä on Kemiran optimaalinen portfoliorakenne pitkällä tähtäimellä ja mitkä ovat strategiset vaihtoehdot Oil & Gas -liiketoiminnallemme.”

Kemiran Oil & Gas -liiketoiminta kattaa liuskeöljy- ja -kaasuliiketoiminnan, öljyhiekkojen vedenkäsittelyn sekä kemiallisesti tehostetun öljyn talteenoton (cEOR, Chemical Enhanced Oil Recovery).

Oil & Gas -liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2022 oli 377 miljoonaa euroa, mikä oli noin 11 prosenttia Kemiran liikevaihdosta ja noin 25 prosenttia Industry & Water -segmentin liikevaihdosta.

Kemira kertoo lisätietoja strategisesta arvioinnista prosessin edetessä.

(Kuva Kemira) Toimitusjohtaja Jari Rosendal on luotsannut Kemiraa vuodesta 2014.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia