Kemira ja Metsä Group tiivistävät yhteistyötään – tavoitteena uusi vastuullinen tuote tai raaka-aine

Kemira ja Metsä Group ovat sopineet kehittävänsä yhdessä uuden metsäteollisuuteen liittyvän uusiutuvan tuotteen tai raaka-aineen vuoteen 2027 mennessä. Tätä varten yhtiöt perustavat yhteisen tuotekehitystyöryhmän.

Työryhmän kiinnostavimmat vaihtoehdot liittyvät Kemiran uudenlaisiin prosessi- ja päällystysteknologioihin, joissa hyödynnetään uusiutuvia raaka-aineita.

”Vastuullisuusyhteistyö tukee molempien yhtiöiden strategisia tavoitteita ja kehittää koko arvoketjua vastuullisemmaksi”, toteaa Kemiran Pulp&Paper, EMEA:n myyntijohtaja Harri Eronen.

”Meille on tärkeää auttaa asiakkaitamme pääsemään omiin ympäristötavoitteisiinsa ja samalla kehittää omaa uusiutuvaa tuoteportfoliotamme.”

Kemira on sitoutunut puolittamaan oman toimintansa päästöt vuoteen 2030 mennessä SBTi- (Science Based Target) ‑aloitteen mukaisesti.

Lisäksi Kemira on sitoutunut asettamaan lyhyen aikavälin tavoitteen scope 3 -päästöille SBTi:n asettamassa määräajassa. Scope 3 -päästöillä tarkoitetaan koko arvoketjun ympäristövaikutusten vähentämistä.

Päämääränä täysin fossiilittomat tuotteet

Yksi Metsä Groupin strategisista, vuoteen 2030 ulottuvista kestävän kehityksen tavoitteista on, ettei yhtiön tuotannossa synny lainkaan fossiilisia päästöjä. Metsä Groupin tuotteiden on määrä olla täysin fossiilittomia vuoteen 2030 mennessä.

”Kemiran kanssa kehitettävä fossiiliton raaka-aine tai tuote täydentää erinomaisesti jo olemassa olevia kehityshankkeitamme fossiilitaloudesta pois pääsemiseksi”, sanoo Metsä Groupin hankinta- ja logistiikkajohtaja Jari Voutilainen.

Suurina teollisina toimijoina Kemira ja Metsä Group uskovat, että niillä on hyvät mahdollisuudet vähentää metsäteollisuuden arvoketjun ympäristövaikutuksia.

(Kuva Metsä Group) Laaduntarkkailua Metsä Groupin tuotantolaitoksessa Äänekoskella.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia