Kemira osti prosessien optimointiin erikoistuneen startupin

Kemira on ostanut suomalaisen startupin SimAnalyticsin, johon yhtiö sijoitti jo elokuussa 2021. SimAnalytics tunnetaan edistyneestä prosessiharmonian ennakointi- ja analysointiratkaisustaan.

Yritysoston ansiosta Kemira voi entistä paremmin tukea asiakkaidensa liiketoimintaa dataan perustuvilla ennakoivilla palveluilla ja koneoppimisratkaisuilla.

”SimAnalytics on jo vuosien ajan ollut tärkeimpiä kumppaneitamme paperi- ja kartonkituotannon digitaalisten palveluiden kehityksessä. Nyt voimme laajentaa yhteistyötämme, mikä hyödyttää myös muita Kemiran palvelemia teollisuudenaloja”, sanoo Kemiran Pulp & Paper -segmentin palvelujohtaja Antti Pirneskoski.

Kumppanusten yhteistyön tulos on digitaalinen Kemira KemConnect Harmonizer -palvelu. Sen avulla voidaan tehostaa paperi- ja kartonkitehtaiden tuotantoa, vähentää keskeytyksiä ja säästää raaka-aineita, energiaa ja vettä.

Kemira laajentaa parhaillaan palvelutarjontaansa myös vedenkäsittelyasiakkailleen.

”Osana Kemiraa voimme nyt toteuttaa visiomme teollisen tuotannon vastuullisesta, turvallisesta ja kustannustehokkaasta tulevaisuudesta nopeammin”, sanoo SimAnalyticsin toimitusjohtaja Mikko Jääskeläinen.

SimAnalytics työllistää 12 henkeä. Yhtiön vuoden 2022 liikevaihto oli alle miljoona euroa. SimAnalyticsin operatiiviseen liiketoimintaan ei tule muutoksia, ja perustajat ja työntekijät jatkavat yrityksen palveluksessa.

(Kuva Scanstockphoto) Kemiran prosessioptimointipalvelu tehostaa etenkin paperi- ja kartonkitehtaiden tuotantoa.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia