Kemistien kapulanvaihto

Suomalaisten Kemistien Seurassa on meneillään viestinvaihto. Heleena Karruksen mainiosti vetämän pitkän osuuden jälkeen kapulaa lähtee kuljettamaan eteenpäin Sanna Mikkola.

Suomalaisten Kemistien Seuran SKS:n toimistossa eletään sukupolvenvaihdoksen tunnelmissa.

Pitkäaikainen toiminnanjohtaja Heleena Karrus on jo siirtänyt kapulan seuraajalleen Sanna Mikkolalle, joka otti pestin vastaan syyskuun alussa.

Aivan oman onnensa nojaan Karrus ei sentään seuran uutta vetäjää jättänyt, vaan kaksikko tekee vielä muutaman kuukauden töitä yhdessä.

”Toimin Sannan mentorina sen aikaa, että ehdimme käydä läpi vuodenkiertoon kuuluvat tehtävät”, Karrus lupaa.

Kun SKS:n puheenjohtajat vaihtuvat parin vuoden välein, seura on henkilöitynyt vahvasti sen ainoaan vakituiseen työntekijään, joka on antanut toiminnalle sekä kasvot että jatkuvuuden.

Filosofian lisensiaatin tutkinnon kemiassa suorittanut Helsingin yliopiston kasvatti aloitti Suomen suurimman kemistiseuran leivissä osa-aikaisena vuonna 1979.

Toukokuusta 1980 Heleena Karrus on pyörittänyt SKS:n toimistoa vakinaisesti, joten keväällä ehti käynnistyä hänen viides vuosikymmenensä seuran väsymättömänä moottorina.

Kemiantekniikan tohtorilla Sanna Mikkolalla on siis täytettävänään huomattavan suuret saappaat, mutta ne nuori nainen aikoo kiskaista jalkaansa reippaasti.

Aivan erityisen innokkaasti Mikkola odottaa pääsevänsä tekemään tuttavuutta seuran jäsenistön, paikallisseurojen ja lukuisten sidosryhmien edustajien kanssa.

”Minulle kiehtovinta on erilaisten ihmisten kohtaaminen”, Mikkola hymyilee ja paaluttaa pestinsä ytimen:

”Toiminnanjohtajan työnä on toteuttaa seuran hallituksen päätökset.”

Ainakin tässä vaiheessa Mikkola arvelee, että uusi työ vaatii tekijältään varsinkin organisointikykyä ja joustavuutta.

Sen Karrus vahvistaa oitis. Langat on osattava pitää hyppysissä, vaikka kovassa vauhdissa vyyhti paisuu joskus melkoiseksi.

Lue numerossa 5/2020 ilmestynyt juttu kokonaisuudessaan täältä.

(Kuva: Kimmo Brandt) Heleena Karrus ja Sanna Mikkola  pyrkivät yhdessä tekemään viestinvaihdosta mahdollisimman sujuvan.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia