Kevätpörriäinen pörisee tänä vuonna kemiaa

Kysymys: Mikä on ylikyllästynyt?

Vastaus: Äiti.

Näin asian näkee kahdeksanvuotias Leo Stumpf tuoreessa Kevätpörriäisessä, joka tällä kertaa ilahduttaa erityisesti kemistilukijoita.

Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi koulukkaiden kevätlehden yhdeksi teemaksi on valittu kemia, joka näkyy Pörriäisen sivuilla monin tavoin.

Mielikuvituksella ei ole rajoja, kun nuoret toimittajat kuvailevat ihmeellisiä superaineita, hämmästyttäviä ilmiöitä ja jännittävää yötä laboratoriossa.

Monissa kirjoituksissa kemistit näyttäytyvät taitavina, ahkerina ja kieltämättä myös vähän outoina.

”Oli pimeä musta yö. Kemistit jatkoivat töitään kovaa tahtia. Mutta kun kello oli puoli yö tapahtui odottamatonta, kuin paranormaalia. Pullot lensivät pöydältä ja professorit leijuivat ilmassa kuin ilmapallo. Onneksi professorit pääsivät ulos kattoluukusta”, maalailee viidesluokkalainen Patrik Reinikainen.

Keväthuumoria jo 70 vuotta

Kevätpörriäinen juhlii tänä vuonna itsekin. Virkeä seitsemänkymppinen on ilmestynyt säännöllisesti vuodesta 1949.

Lehti julkaisee helsinkiläisten alakoululaisten vitsejä, juttuja ja oivalluksia, mutta sitä luetaan innokkaasti kautta koko maan.

Nuoret sisällöntuottajat ekaluokkalaisista kuudesluokkalaisiin ovat jälleen tiukasti ajan hermolla. Kevätpörriäisen toisena teemana ovat ajankohtaiset keksinnöt.

Kirjoittajien visioissa siintävät esimerkiksi futuristiset robottiopettajat, jotka tosin saattavat virran loppuessa hajota kesken tunnin.

Tiedehenkisten kirjoitusten lisäksi tarjolla on myös perinteisempää vappuhuumoria. Mitä Tarja Halonen sanoi varpailleen?

”Hyvät känsäläiset”, vastaa Maija Mattelmäki, 5 A.

(Kuva: Markku Joutsen) Kevätpörriäinen ei petä. Tiesittekö, millä hedelmällä voi häätää miehen? Man go:lla, vastaa kuudesluokkalainen Enni Kolmonen.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia