Uudeksi suomalaiseksi jouluperinteeksi vakiintunut Kinkkutemppu tulee taas, jo seitsemännen kerran.
Suosittu kiertotaloustempaus kerää talteen jouluruokien valmistuksessa syntyneet paistinrasvat, jotka käsittelyn jälkeen kuljetetaan Nesteen jalostamoon uusiutuvan dieselin raaka-aineeksi.
Keräys käynnistyy perjantaina 16. joulukuuta ja jatkuu 8:nteen tammikuuta 2023 saakka.
Rasvojen vastaanottopisteitä on avattu eri puolille maata yhteensä lähes 250. Pisteitä on kaikkien K-Citymarketien, useiden muiden K-ruokakauppojen sekä Neste- ja Neste K -asemien yhteydessä.
Keräykseen voi viedä paitsi kinkun myös kalan, kalkkunan ja muiden joulunajan ruokien paistorasvat.
Viime vuoden Kinkkutempussa kotitalouksilta saatiin yhteensä 55,5 tonnia paistinrasvaa. Siitä jalostui uusiutuvaa polttoainetta määrä, jolla henkilöauto ajaisi 270 kertaa Hangosta Utsjoelle ja takaisin.
Kemianteollisuus ry:n aloitteesta liikkeelle lähteneen tempauksen toteuttavat Nesteen ja K-ryhmän kanssa Lassila & Tikanoja, Rasmix, Kemian pooli, Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy, Atria, HKScan, Snellman, Maa- ja kotitalousnaiset, Suomen Kiertovoima ry KIVO ja kuntien jätelaitokset, Kuntaliitto, Vesilaitosyhdistys sekä Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry.
Lisätietoa, muun muassa paistinrasvan pakkausohjeet ja keräyspisteiden sijainnit, löytyy osoitteesta www.kinkkutemppu.com.
Tilaa Kemiamedian uutiskirje!
Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.
Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken yhden yön kylpyläloman kahdelle.
Lue lisää ja tee tilaus täällä.
P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.