Korona antoi vauhtia pienelle teknokemian yritykselle

Koronapandemia on kolhinut monia suomalaisia kemianyrityksiä, mutta joillekin se on tarjonnut kokonaan uuden kasvu-uran.

Jälkimmäiseen joukkoon kuuluu muun muassa Kangasalla toimiva Taerosol Oy, joka on ottanut koronasta vauhtia.

1960-luvulla toimintansa aloittanut Taerosol valmisti ennen epidemiaa teknisiä aerosoleja ja muita teknokemian tuotteita teollisuuden, elektroniikan ja tekniikan tarpeisiin.

Pandemian puhjettua pirkanmaalaisyritys oivalsi, että erilaisille puhdistusaineille ja varsinkin käsi- ja pintahygienian tuotteille tulisi kohta kysyntää. Firmassa käärittiin hihat.

”Nopean tuotekehityksen ansiosta saimme suihkutettavat käsidesit tuotantolinjoille todella nopeasti”, kertoo yhtiön ulkomaankaupasta vastaava Ville Toiva ja korostaa oman laboratorion ja kemistin merkitystä sekä pk-yrityksen ketteryyttä.

Pian linjalle ilmestyivät myös desinfioivat puhdistusliinat.

Suomalaisyrityksen uudet tuotteet alkoivat käydä kaupaksi etenkin Ruotsissa, jossa korona levisi hurjaa vauhtia, mutta menekkiä on riittänyt myös kotimaassa.

Pysyvä muutos

Ville Toivan mukaan pandemian pitkittyminen on merkinnyt pk-yritykselle melkoista muutosta. Tällä hetkellä puhdistustuotteet muodostavat jo valtaosan sen tuotannosta.

Kysytyimpiä ovat olleet suihkeet, joilla puhdistusaine voidaan annostella tarkasti haluttuun paikkaan. Nyt nousussa ovat puhdistusliinat.

”Suihkeiden ponnekaasut ovat otsoniturvallisia”, Toiva tähdentää.

Toiva uskoo, että pandemian myötä lanseerattujen tuotteiden kysyntä jatkuu myös sen jälkeen, kun korona on jäänyt taakse.

”Jokaiselle on varmasti viime kuukausina selvinnyt, kuinka tärkeä tekijä käsihygienia ja pintapuhtaus on erilaisten virusten ja tautien torjunnassa”, hän sanoo.

(Kuva: Taerosol) Taerosol valmistaa omien tuotteidensa lisäksi myös asiakkaidensa private label -merkkejä, Ville Toiva kertoo.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia