Kotkamillsin kartonkiastiat tähyävät USA:n pikaruokaloihin

Täysin kierrätettävää elintarvikekartonkia valmistava Kotkamills tutkii mahdollisuutta perustaa oma myyntikonttori Pohjois-Amerikkaan.

Suomalaisyritys pohtii myös oman tuotannon käynnistämistä Yhdysvalloissa, jonka ruokapakkausmarkkinat kasvavat jatkuvasti.

”Oman tuotannon aloittaminen Pohjois-Amerikassa on visio, jonka selvittämiseksi on jo otettu ensiaskeleita”, kertoo toimitusjohtaja Markku Hämäläinen.

USA:ssa on yhtiön mukaan otettu sekä osavaltio- että liittovaltiotasolla merkittäviäkin askelia muovijätteen vähentämiseksi.

Kertakäyttöastioista luopumista pidetään sen sijaan vaikeana. Kun muovipinnoitettujen astioiden kierrätys on hyvin hankalaa, pikaruoka- ja take away -ketjut etsivät nyt kestävämpiä ratkaisuja.

Kierrätyskelpoisissa tuotteissa ei ole muovipinnoitetta

Kotkamillsin täysin muovittomasta elintarvikekartongista voidaan tehdä esimerkiksi hampurilais- ja ranskanperunarasioita, kuppeja ja pillejä.

Pelkästään kartonkikuppeja kulutetaan Pohjois-Amerikassa vuosittain reilut miljoona tonnia. Määrä on koko Eurooppaan verrattuna nelinkertainen.

“Jo muutaman prosentin osuus Pohjois-Amerikan markkinasta olisi meille hyvä alku”, Hämäläinen sanoo.

Kotkamills esittäytyy potentiaalisille asiakkaille tiistaina 27. lokakuuta, jolloin Suomen Washingtonin suurlähetystö, New Yorkin pääkonsulaatti ja Business Finland järjestävät cleantech- ja kiertotalousaiheisen Breakfast for Bioneers -webinaarin.

Kotkamills on mukana maailman kiertotalousfoorumin WCEF:n virallisessa oheistapahtumassa.

(Kuva: Kotkamills) Kotkamillsin täysin muovittomasta elintarvikekartongista valmistetut tuotteet on helppo kierrättää muun kartonkijätteen mukana.

Aiheesta aiemmin:

Kotkamillsin ekokuppi valtaa stadioneja

Kahvijätti valitsi suomalaisen kuppikeksinnön

Kotkamillsin kuppi palkittiin

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.

Lisää uutisia