Täysin kierrätettävää elintarvikekartonkia valmistava Kotkamills tutkii mahdollisuutta perustaa oma myyntikonttori Pohjois-Amerikkaan.
Suomalaisyritys pohtii myös oman tuotannon käynnistämistä Yhdysvalloissa, jonka ruokapakkausmarkkinat kasvavat jatkuvasti.
”Oman tuotannon aloittaminen Pohjois-Amerikassa on visio, jonka selvittämiseksi on jo otettu ensiaskeleita”, kertoo toimitusjohtaja Markku Hämäläinen.
USA:ssa on yhtiön mukaan otettu sekä osavaltio- että liittovaltiotasolla merkittäviäkin askelia muovijätteen vähentämiseksi.
Kertakäyttöastioista luopumista pidetään sen sijaan vaikeana. Kun muovipinnoitettujen astioiden kierrätys on hyvin hankalaa, pikaruoka- ja take away -ketjut etsivät nyt kestävämpiä ratkaisuja.
Kierrätyskelpoisissa tuotteissa ei ole muovipinnoitetta
Kotkamillsin täysin muovittomasta elintarvikekartongista voidaan tehdä esimerkiksi hampurilais- ja ranskanperunarasioita, kuppeja ja pillejä.
Pelkästään kartonkikuppeja kulutetaan Pohjois-Amerikassa vuosittain reilut miljoona tonnia. Määrä on koko Eurooppaan verrattuna nelinkertainen.
“Jo muutaman prosentin osuus Pohjois-Amerikan markkinasta olisi meille hyvä alku”, Hämäläinen sanoo.
Kotkamills esittäytyy potentiaalisille asiakkaille tiistaina 27. lokakuuta, jolloin Suomen Washingtonin suurlähetystö, New Yorkin pääkonsulaatti ja Business Finland järjestävät cleantech- ja kiertotalousaiheisen Breakfast for Bioneers -webinaarin.
Kotkamills on mukana maailman kiertotalousfoorumin WCEF:n virallisessa oheistapahtumassa.
(Kuva: Kotkamills) Kotkamillsin täysin muovittomasta elintarvikekartongista valmistetut tuotteet on helppo kierrättää muun kartonkijätteen mukana.
Aiheesta aiemmin:
Kotkamillsin ekokuppi valtaa stadioneja