Kotkamillsin kartonkiastiat tähyävät USA:n pikaruokaloihin

Täysin kierrätettävää elintarvikekartonkia valmistava Kotkamills tutkii mahdollisuutta perustaa oma myyntikonttori Pohjois-Amerikkaan.

Suomalaisyritys pohtii myös oman tuotannon käynnistämistä Yhdysvalloissa, jonka ruokapakkausmarkkinat kasvavat jatkuvasti.

”Oman tuotannon aloittaminen Pohjois-Amerikassa on visio, jonka selvittämiseksi on jo otettu ensiaskeleita”, kertoo toimitusjohtaja Markku Hämäläinen.

USA:ssa on yhtiön mukaan otettu sekä osavaltio- että liittovaltiotasolla merkittäviäkin askelia muovijätteen vähentämiseksi.

Kertakäyttöastioista luopumista pidetään sen sijaan vaikeana. Kun muovipinnoitettujen astioiden kierrätys on hyvin hankalaa, pikaruoka- ja take away -ketjut etsivät nyt kestävämpiä ratkaisuja.

Kierrätyskelpoisissa tuotteissa ei ole muovipinnoitetta

Kotkamillsin täysin muovittomasta elintarvikekartongista voidaan tehdä esimerkiksi hampurilais- ja ranskanperunarasioita, kuppeja ja pillejä.

Pelkästään kartonkikuppeja kulutetaan Pohjois-Amerikassa vuosittain reilut miljoona tonnia. Määrä on koko Eurooppaan verrattuna nelinkertainen.

“Jo muutaman prosentin osuus Pohjois-Amerikan markkinasta olisi meille hyvä alku”, Hämäläinen sanoo.

Kotkamills esittäytyy potentiaalisille asiakkaille tiistaina 27. lokakuuta, jolloin Suomen Washingtonin suurlähetystö, New Yorkin pääkonsulaatti ja Business Finland järjestävät cleantech- ja kiertotalousaiheisen Breakfast for Bioneers -webinaarin.

Kotkamills on mukana maailman kiertotalousfoorumin WCEF:n virallisessa oheistapahtumassa.

(Kuva: Kotkamills) Kotkamillsin täysin muovittomasta elintarvikekartongista valmistetut tuotteet on helppo kierrättää muun kartonkijätteen mukana.

Aiheesta aiemmin:

Kotkamillsin ekokuppi valtaa stadioneja

Kahvijätti valitsi suomalaisen kuppikeksinnön

Kotkamillsin kuppi palkittiin

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia