Kuluttajia palkitaan Kiillon pakkausten kierrättämisestä – lajittelu tuo erilaisia etuja

Kuluttajat ovat saaneet lisäkannustimen kemianyhtiö Kiillon pakkausten lajitteluun. Bower-sovelluksen kautta kierrätetyistä pakkauksista saa erilaisia etuja.

Kannustin perustuu Kiillon ja pakkausten keräyssovelluksen aloittamaan yhteistyöhön, jonka myötä Kiilto-, Erisan-, Serto- ja Linna-merkkien pakkauksista saa viisinkertaisen määrän pisteitä.

Pakkaus skannataan puhelimella sovellukseen ja viedään sen jälkeen taloyhtiön jätepisteen tai lähimmän kierrätyspisteen oikeaan astiaan.

Näin kerätyt pisteet voi muuttaa rahaksi, kupongeiksi tai lahjoitukseksi hyväntekeväisyyteen.

Bowerin sovelluksella on Pohjoismaissa jo noin 580 000 käyttäjää.

”Yhteistyömme Bowerin kanssa tuntuu luonnolliselta, kun molempien yritysten tavoitteena on olla ympäristövastuun edelläkävijöitä”, sanoo Kiillon kuluttajatuotteiden liiketoimintajohtaja Antero Kivioja.

”Omien valintojen vaikutus näkyväksi”

Kiillon teettämän tutkimuksen mukaan 38 prosenttia pyykinpesuaineiden käyttäjistä pitää tuotteen vastuullisuutta erityisen tärkeänä ostokriteerinä.

Kuluttajista on kuitenkin vaikea arvioida tuotteen ja sen valmistajan vastuullisuutta, samoin omien valintojen vaikutusta.

Vastuullisuus konkretisoituu heille turvallisuuden kokemuksena tuotteesta, sen tehokkuutena tai riittoisuutena sekä pakkauksen kierrätettävyytenä.

”Bowerin sovellus on työkalu siihen, että kuluttajat voivat nähdä omien valintojensa vaikutuksen, kun pisteitä kertyy”, Kivioja sanoo.

Kiillon tavoitteena on, että 70 prosenttia yhtiön pakkauksista on vuoteen 2025 mennessä uudelleenkäytettäviä, uusiutuvia tai kierrätysmateriaalia.

Yrityksen on määrä olla hiilineutraali vuoteen 2028 mennessä.

(Kuva Kiilto) Kiillon pakkausten lajittelu kierrätykseen on nyt entistä kannattavampaa.

Lue myös:

Kiillon puhdistusaineille Woodlyn puumuovipakkaukset

Yritysten muovipakkausten kierrätystä kehitetään

Muumimaailmasta Kiillon muovinkierrätyksen pilotti


Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Tilaa heti tai viimeistään 28.2.2024, niin osallistut myös kylpylävuorokauden arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia