Laura Raitio – Mentori jakaa osaamistaan

Laura Raition tie on vienyt tutkimuksen, metsäteollisuuden ja terveysalan kautta mentoriksi ja hallitusammattilaiseksi. Kemian diplomi-insinööri tunnetaan myös Suomen taitoluisteluliiton puheenjohtajana.

Onnistumisten takana on yleensä kova työ ja halu oppia uutta, mutta Laura Raition mielestä myös sattumilla on vaikutuksensa.

Hänellä oli onni saada lukiossa matematiikan ja kemian opettajakseen Sinikka Kuusniemi, joka osaltaan innosti vuoden 1981 ylioppilaan kemiantekniikan opiskelijaksi Teknilliseen korkeakouluun.

”Loistava opettaja, jolle nostan hattua. Hänen ansiostaan luokkamme kiinnostui matemaattisista aineista. Myös monet muut meidän koulusta lähtivät alan opintoihin”, Raitio kertoo.

Kouluajoilta ja kotipaikkakunnasta Mäntästä jäi muutenkin hyvät muistot. Pikkukaupungin asukkaista jokaisella oli jokin sidos silloiseen Serlachiuksen paperitehtaaseen. Raitiolla se oli isä, joka työskenteli metsäyhtiössä.

”Suomen vihreä kulta tuli hyvin tutuksi jo lapsena.”

Otaniemessä kemian osaston fuksi valitsi pääaineekseen tehdassuunnittelun.

Opinnoille antoivat vastapainoa kuoro-, kerho- ja kiltatoiminta, joihin nuori nainen heittäytyi täysillä.

”Teekkariaikojen parasta antia olivat juuri harrastaminen ja verkostoituminen”, Raitio sanoo ja kannustaa myös nykyisiä nuoria ottamaan opiskeluvuosistaan kaiken irti.

”Opinnot kyllä hoituvat. Mutta esimerkiksi juomalaulujen lomassa solmitaan ystävyyksiä, jotka kantavat läpi elämän.”

Juttu Laura Raitiosta julkaistiin ensimmäisen kerran numerossa 1/2018 osana Suomalaiset naiset ja kemia -sarjaa. Voit lukea koko jutun täältä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia