Maksuton verkkokoulutus perehdyttää opiskelijat akkuteollisuuden kasvaviin tarpeisiin

Vaasan ammattikorkeakoulu aloittaa syksyllä akkualan opintokokonaisuuden, jonka tarkoituksena on vastata energiantuotannon rakennemuutoksen tuomiin osaamistarpeisiin.

Syyskuussa 2023 käynnistyvän Liiketalousosaamista akkuarvoketjulle -koulutuksen tavoitteena on perehdyttää osallistujat akkuteollisuuteen liittyviin erityisvaatimuksiin logistiikan näkökulmasta.

Koulutus sisältää energian varastoinnin kannattavuuden, projektinhallinnan sekä logistiikan opintoja. Opetus järjestetään englannin kielellä.

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama koulutus on osallistujille maksuton.

Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa, joten osallistuminen on mahdollista kaikkialta Suomesta. Työelämälähtöiset opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa.

“On tärkeää, että voimme kouluttaa osaavaa työväkeä vastaamaan akkualan kasvaviin tarpeisiin. Nämä osallistujille maksuttomat opintokokonaisuudet ovat mainio tapa päivittää omaa osaamistaan”, sanoo Vamkin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan päällikkö Marja-Riitta Vest.

Uusia osaajia tarvitaan tuhansia

Opinnot ovat alemman ammattikorkeakoulututkinnon tasoisia, joten hakijalla on hyvä olla suoritettuna vähintään toisen asteen tutkinto. Koulutus koostuu kolmesta viiden opintopisteen jaksosta.

“Koulutus on suunnattu jo työelämässä oleville ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään akkuteollisuuteen liittyvissä tehtävissä. Tällainen työelämälähtöinen koulutus on hyvä tapa päästä sisään akkualalle”, sanoo Vamkin liiketalouden lehtori Teemu Myllylä.

Kansallisen akkustrategian 2025 mukaisesti Suomessa pyritään kasvattamaan akkualan investointeja ja edistämään Suomen kilpailukykyä ja tunnettuutta akkualalla.

Akkuala suunnittelee lähivuosiksi miljardien eurojen investointeja, joten myös uusia osaajia tarvitaan useita tuhansia.

(Kuva Kasper Dalkarl/Vamk) Ilmoittautuminen uuteen akkukoulutukseen on parhaillaan avoinna. Koulutuksen opinnot alkavat 4. syyskuuta 2023.


Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia