Metsäkylpy olohuoneessa

Toistuva altistuminen metsien, peltojen ja muun ympäristön mikrobeille on keskeinen tapa suojautua allergioilta, astmalta, ykköstyypin diabetekselta ja reumalta.

Kaupungistuvassa maailmassa kosketus luontoon karkaa monilta kuitenkin yhä kauemmas. Länsimaiden väestöstä viidennes kärsii allergioista ja muista immuunivälitteisistä sairauksista.

Helsingin ja Tampereen yliopistojen tutkijat ovat siksi päättäneet selvittää, voitaisiinko metsän tehoaineet ottaa käyttöön uudella tavalla. Kumppanusten Adele-tutkimushanke (Autoimmune Defense and Living Environment) tähtää siihen, että päivittäisen luontoaltistuksen voisi saada kuluttajatuotteista.

”Tuotteisiin lisättäisiin elimistön puolustusjärjestelmän toimintaa säätelevä, taudeilta suojaava ainesosa, joka toimisi eräänlaisena sisätiloihin tuotuna metsäkylpynä”, kuvailee tutkija Aki Sinkkonen Helsingin yliopistosta.

Vielä tällaisia tuotteita ei ole tarjolla missään, joten suomalaiset toimivat tienraivaajina. Business Finlandin rahoittamassa hankkeessa on alkuvaiheessa mukana myös seitsemän yritystä.

 

Metsissä elää monipuolinen mikrobi- ja pieneliöyhteisö, jonka kanssa kannattaa olla läheisissä tekemisissä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia